Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η προσέγγιση Putin οδηγεί στο τέλος του πολέμου αλλά ο Zelensky… κωλυσιεργεί

Η προσέγγιση Putin οδηγεί στο τέλος του πολέμου αλλά ο Zelensky… κωλυσιεργεί
Ο Ουκρανός πρόεδρος θα έπρεπε να δεχθεί την εκεχειρία και να καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών επισημαίνει Ιάπωνας αναλυτής
Η πρόταση του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin για κατάπαυση πυρός για 72 ώρες αρχής γενομένης από την 8η Μαΐου έχει τεράστια σημασία και είναι μια προσέγγιση που μπορεί ακόμα και να οδηγήσει στο τέλος του πολέμου υποστηρίζει ο Yukio Asadzuma, διευθυντής της Εταιρείας Ιαπωνό-ρωσικών σχέσεων, ο οποίος ωστόσο επισημαίνει ότι ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky κωλυσιεργεί και παρατείνει τις στρατιωτικές συγκρούσεις.
Σύμφωνα με τον Ιάπωνα αναλυτή, «η σημασία της νέας κατάπαυσης του πυρός για 72 ώρες που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Putin είναι μεγάλη».
«Ακόμη και αν η εκεχειρία είναι προσωρινή, αν επαναληφθεί και οι εχθροπραξίες μειώνονται σταδιακά, μπορεί τελικά να οδηγήσει στη λήξη του πολέμου.
Αυτό είναι μια αποτελεσματική προσέγγιση.
Ο πρόεδρος Putin δηλώνει έτοιμος να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις χωρίς προϋποθέσεις.
Αντίθετα, ο Zelensky αποφεύγει συστηματικά άμεσες διαπραγματεύσεις, επικαλούμενος προεδρικό διάταγμα που απαγορεύει συνομιλίες με τη Ρωσία.
Επιπλέον, εκφράζει αμφιβολίες για την 72ωρη εκεχειρία.
Πριν εκφράσει αμφιβολίες, θα έπρεπε πρωτίστως να δεχτεί την εκεχειρία και να καθίσει στο τραπέζι των απευθείας συνομιλιών» υποστηρίζει ο Asadzuma.

Θέλει να κερδίσει χρόνο

Όπως λέει ο Ιάπωνας αναλυτής, ο Zelensky επιδιώκει να κερδίσει χρόνο και να παρατείνει τη σύγκρουση.
«Αν ο Zelensky ήταν ένας εξαιρετικός ηγέτης, θα έδινε προτεραιότητα όχι στα εδάφη, αλλά στη διάσωση των ζωών του λαού του» υποστήριξε ο Asadzuma.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης