Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανής επίθεση σε Zelensky από τη γαλλική Marianne: «Ξεκινήσαμε για νέο Churchill αλλά μας βγήκε... διεφθαρμένος ναρκομανής»

Πρωτοφανής επίθεση σε Zelensky από τη γαλλική Marianne: «Ξεκινήσαμε για νέο Churchill αλλά μας βγήκε... διεφθαρμένος ναρκομανής»
Για ορισμένους ο Zelensky είναι ένας «διεφθαρμένος λωποδύτης και τοξικομανής», τονίζει το γαλλικό έντυπο
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky αξίζει να αναγνωρίζεται ως ο άνθρωπος που φέρει την ευθύνη για την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία, γράφει χαρακτηριστικά η γαλλική εφημερίδα Marianne.
«Μια χούφτα πολιτικών προσπαθεί να διαδώσει την άποψη ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας φέρει κάποια ευθύνη για τον πόλεμο που καταστρέφει τη χώρα του. Πώς να εξηγήσουμε αυτή τη δυσπιστία; Ίσως τελικά να τη δικαιούται λίγο, έτσι δεν είναι;» σημειώνεται στο άρθρο.
Όπως επισημαίνεται, για ορισμένους ο Zelensky είναι ο «νέος Churchill», ενώ για άλλους δεν είναι παρά ένας «διεφθαρμένος λωποδύτης και τοξικομανής, επικεφαλής μιας συμμορίας “Ουκρανών Ναζί” που είναι έτοιμοι να διαμελίσουν τη χώρα τους».
Επισημαίνεται ότι νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump είχε θέσει υπό αμφισβήτηση την ικανότητα του Ουκρανού ηγέτη Zelensky, ενώ είχε εκφράσει την αγανάκτησή του για τις επίμονες απαιτήσεις του Kιέβου προς την Ουάσιγκτον για αποστολή πυραύλων.
Τόνισε μάλιστα: «Δεν ξεκινάς πόλεμο με κάποιον που είναι 20 φορές ισχυρότερος, ελπίζοντας πως ο κόσμος θα σου δώσει πυραύλους».
Από την πλευρά του, το Kρεμλίνο επεσήμανε ότι η άρνηση του Vladimir Zelensky να τιμήσει την Ημέρα της Νίκης στις 9 Μαΐου συνιστά προδοσία της μνήμης των ίδιων των προγόνων του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης