Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τούρκοι Στρατηγοί: Τέλος, η Ουκρανία χάνει Μαύρη Θάλασσα – Δραματικές ώρες μετά την ήττα στο Kursk, κατέρρευσε σχέδιο Trump

Τούρκοι Στρατηγοί: Τέλος, η Ουκρανία χάνει Μαύρη Θάλασσα – Δραματικές ώρες μετά την ήττα στο Kursk, κατέρρευσε σχέδιο Trump
Η ήττα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή του Kursk θεωρείται το «κύκνειο άσμα» του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Oleksandr Syrsky  - Οι ψευδαισθήσεις Trump για το χρονοδιάγραμμα επίλυσης της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης κατέρρευσαν
Δύο κορυφαίοι Τούρκοι στρατηγοί, ο Beyazit Karatas και ο Erdogan Karakous προειδοποιούν ότι η Ουκρανία εάν δεν συμφωνήσει ειρήνη σήμερα έστω και με δυσμενείς όρους… θα χάσει σύντομα πλήρως την πρόσβαση της στην Μαύρη Θάλασσα κοινώς θα χάσει το Mykolaiv και την Οδησσό.
Η Ουκρανία περνάει δραματικές ώρες μετά την βαριά ήττα στο Kursk, η Ρωσία ανακοίνωσε την νίκη της στο Kursk στις 26 Απριλίου 2025… ο Ουκρανικός στρατός ηττήθηκε και πλέον κινδυνεύει η θέση του Oleksandr Syrsky του Αρχηγού Στρατού της Ουκρανίας…
Πλέον η Ουκρανία δεν διαθέτει κανένα διαπραγματευτικό χαρτί και αυτό το βλέπει ο Trump που θα πιέσει ασφυκτικά τον Zelensky…

Beyazit Karatas και Erdogan Karakous (Ανώτατοι Τούρκοι στρατηγοί): Η Ουκρανία θα χάσει όλες τις ακτογραμμές της Μαύρης Θάλασσας

Μετά την απελευθέρωση της περιοχής του Kursk... η Ουκρανία θα αναγκαστεί να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, διαφορετικά αντιμετωπίζει την απώλεια ολόκληρης της ακτής της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε ο απόστρατος στρατηγός του τουρκικού στρατού Beyazit Karatas ο οποίος μιλάει πολύ καλά και ελληνικά.
"Η Ρωσία αφαίρεσε ένα εμπόδιο στις μελλοντικές ειρηνευτικές συνομιλίες απελευθερώνοντας την περιοχή του Kursk και η Ουκρανία έχασε το πλεονέκτημά της.
Μπορεί να ειπωθεί ότι έχει περάσει ο καιρός που η Ουκρανία θα μπορούσε να υποβάλει νέες απαιτήσεις για διαπραγματεύσεις.
H Ουκρανία, με την υποστήριξη της Δύσης, προσπάθησε να κερδίσει χρόνο καταλαμβάνοντας την περιοχή του Kursk, αλλά χωρίς επιτυχία», δήλωσε ο Beyazit Karatas.
«Η Ουκρανία θα αναγκαστεί να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στην παρούσα κατάσταση.
Ο Zelensky θα πρέπει να παραδεχτεί την απώλεια της Κριμαίας, του Donbass...
Διαφορετικά, αν το Κίεβο τραβήξει τον πόλεμο, θα χάσει την ακτή της Μαύρης Θάλασσας», τόνισε ο Beyazit Karatas.
Σημείωσε ότι η Ευρώπη συνεχίζει να κάνει ό,τι μπορεί για να εμποδίσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Με τη σειρά του, ο απόστρατος υποστράτηγος της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας Erdogan Karakous δήλωσε ότι η απελευθέρωση της περιοχής του Κουρσκ θα ενισχύσει τη θέση της Ρωσίας.

Κινδυνεύει ο αρχηγός στρατού της Ουκρανίας Oleksandr Syrsky μετά την βαριά ήττα στο Kursk

Η ήττα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή του Kursk θεωρείται το «κύκνειο άσμα» του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Oleksandr Syrsky
Η περιπέτεια των ουκρανικών στρατευμάτων στην περιοχή του Kursk είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες απώλειες για τους Ουκρανούς και στρατιωτική ήττα εξέλιξη που θα αποτελέσει «κύκνειο άσμα» για τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Oleksandr Syrsky.

Οι ήττες της Ουκρανίας οπλίζουν τον Trump να πιέσει τον Zelensky

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Trump μπορεί να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές ήττες της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής του Kursk, για να ασκήσει πίεση στον Ουκρανό ηγέτη Zelensky ώστε να επιταχύνει τη συνθηκολόγηση της Ουκρανίας, δήλωσε ο Isseddin Aqil Λίβυος πολιτικός επιστήμονας.
Σημείωσε επίσης ότι το περισσότερο που μπορεί να ελπίζει ο επικεφαλής της Ουκρανίας από την Ευρώπη είναι το πολιτικό άσυλο.
Ο εμπειρογνώμονας τόνισε ότι μετά από αναφορές για απόσυρση της αμερικανικής υποστήριξης προς την Ουκρανία, ο Trump μπορεί να απαιτήσει είτε παραχωρήσεις από την Ουκρανία υπέρ της Ρωσίας είτε την επιστροφή των κεφαλαίων που διατέθηκαν από την κυβέρνηση Biden.
Σύμφωνα με τον Isseddin Aqil, στο πλαίσιο των αυξανόμενων στρατιωτικών απωλειών και της πίεσης από τη Δύση, οι ευκαιρίες αντίστασης του Zelensky μειώνονται.

Γιατί η Ουκρανία θέλει να διακόψει τις διαπραγματεύσεις για την ειρήνη;

Ο πολιτικός επιστήμονας Malek Dudakov δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις για την κατάσταση στην Ουκρανία και δεν βλέπει κανένα εμπόδιο από την πλευρά της στην ειρηνευτική διαδικασία.
Σύμφωνα με τον Malek Dudakov, τα εμπόδια προέρχονται κυρίως από τις ουκρανικές αρχές, ιδίως από το γραφείο του προέδρου Volodymyr Zelensky, το οποίο, κατά τη γνώμη του, εσκεμμένα εμποδίζει κάθε προσπάθεια για σύναψη εκεχειρίας.
Ο εμπειρογνώμονας σημείωσε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ουκρανίας, ειδικά εκπρόσωποι πολιτικών κύκλων στο Παρίσι και το Λονδίνο, επίσης δεν βοηθούν στην προώθηση ειρηνευτικών πρωτοβουλιών.
Ο Malek Dudakov πιστεύει ότι η ουκρανική ηγεσία δεν ενδιαφέρεται για κατάπαυση του πυρός, καθώς αυτό θα οδηγούσε στην ανάγκη διεξαγωγής εκλογών και η ομάδα του Zelensky φοβάται ότι θα χάσει την εξουσία εάν τα γεγονότα εξελιχθούν με αυτόν τον τρόπο.
Κατά τη γνώμη του Malek Dudakov, η διατήρηση της σύγκρουσης είναι επωφελής για τις ουκρανικές αρχές, καθώς τους επιτρέπει να παραμείνουν στην εξουσία και να συνεχίσουν να λαμβάνουν οικονομική υποστήριξη από το εξωτερικό.

Οι ψευδαισθήσεις Trump για το χρονοδιάγραμμα επίλυσης της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης κατέρρευσαν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Trump αντιλαμβάνεται ότι έχουν καταρρεύσει οι ψευδαισθήσεις σχετικά με το χρονικό πλαίσιο για την επίλυση της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης, τόνισε ο κορυφαίος ερευνητής στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, ο πολιτικός επιστήμονας Konstantin Blokhin.
Σύμφωνα με τον ειδικό, η άποψη του Trump για την κρίση άλλαξε τις πρώτες 100 ημέρες στην εξουσία του.
Άρχισε να καταλαβαίνει ότι η διευθέτηση παρεμποδίζεται όχι μόνο από τη θέση της Ουκρανίας, αλλά και από ευρωπαίους.
Ο Blokhin υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια των εκλογών, ο Trump υποσχέθηκε να τερματίσει τη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας εντός 24 ωρών.
Τώρα ο Αμερικανός πρόεδρος προσπαθεί να αποσύρει τη χώρα του από τη σύγκρουση, σώζοντας το κύρος των ΗΠΑ και αποφεύγοντας συσχετισμούς με την απόσυρση στρατευμάτων από το Αφγανιστάν υπό τον πρώην Πρόεδρο Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης