Τελευταία Νέα
Διεθνή

Primas (Γαλλία): Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δημιουργήθηκε για να ενοχλεί τις ΗΠΑ, θα απαντήσουμε στους δασμούς

Primas (Γαλλία): Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δημιουργήθηκε για να ενοχλεί τις ΗΠΑ, θα απαντήσουμε στους δασμούς
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαντήσει στο αμερικανικό σχέδιο για επιβολή δασμών, επαναλαμβάνει η γαλλίδα κυβερνητική εκπρόσωπος
Ένας εμπορικός πόλεμος δεν είναι προς το συμφέρον κανενός, όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαντήσει μετά την ανακοίνωση του Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump πως η κυβέρνησή του θα ανακοινώσει σύντομα δασμούς 25% σε εισαγωγές από την ΕΕ, δήλωσε η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Sophie Primas, ενώ οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχωρούν σήμερα σημαντικά.
«Αν πρέπει να απαντήσουμε, θα απαντήσουμε», δήλωσε σήμερα η Primas στον τηλεοπτικό σταθμό BFM TV.
Η ίδια πρόσθεσε πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δημιουργήθηκε για να ενοχλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες», απαντώντας σε χθεσινό σχόλιο του Trump ότι η ΕΕ σχηματίσθηκε «για να προκαλεί μπελάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, ότι θα αντιδράσει «σθεναρά και άμεσα εναντίον αδικαιολόγητων φραγμών στο ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο», αφού ο Trump ανακοίνωσε πως η κυβέρνησή του θα ανακοινώσει σύντομα δασμούς 25% σε εισαγωγές από την ΕΕ αυτοκινήτων και άλλων προϊόντων.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσαν σημαντική πτώση στο ξεκίνημα της ημέρας 27/2 μετά την ανακοίνωση του Trump.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχωρούσε 0,7% στις 10:13 (ώρα Ελλάδας), αφού είχε κλείσει με κέρδη ρεκόρ στην προηγούμενη συνεδρίαση.
Οι μετοχές μερικών από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες σημείωσαν πτώση.
Ο δείκτης των κατασκευαστών αυτοκινήτων και ανταλλακτικών μειώθηκε κατά περισσότερο από 3%. Οι μετοχές των Stellantis, Volkswagen και Porsche υποχώρησαν κατά 2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης