Τελευταία Νέα
Διεθνή

Είναι οριστικό - Αμερικανοί και Ρώσοι τελειώνουν τον Zelensky - Οικειοθελής... παραίτηση μετά την εκεχειρία στην Ουκρανία

Είναι οριστικό - Αμερικανοί και Ρώσοι τελειώνουν τον Zelensky - Οικειοθελής... παραίτηση μετά την εκεχειρία στην Ουκρανία
Η μεταπολεμική εποχή στην Ουκρανία θα είναι χωρίς τον Zelensky, το γνωρίζει και θα αντισταθεί...
(upd) Η κλιμάκωση της έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump και του Ουκρανού ομολόγου του, Volodymyr Zelensky τα τελευταία 24ωρα – πέρα από το επιχείρημα της Ρωσίας ότι δεν μπορεί να υπογράψει μια ειρηνευτική συμφωνία με τον Zelensky διότι δεν μπορεί να εκπροσωπεί νόμιμα την Ουκρανία καθώς έχει λήξει εδώ και μήνες η προεδρική του θητεία - ενισχύουν τα σενάρια εκείνα που θέλουν Αμερικανούς και Ρώσους να έχουν λάβει τις οριστικές τους αποφάσεις.
Η Ουκρανία στη μεταπολεμική περίοδο δεν θα έχει για πρόεδρο τον Zelensky.
Το σενάριο αυτό υποστηρίζει και ο πρώην σύμβουλος του Zelensky, o Alexey Arestovich, ο οποίος εκτιμά ότι ΗΠΑ και Ρωσία έχουν συμφωνήσει στην παραίτηση του Zelensky μετά την κατάπαυση πυρός.
Άλλωστε οι πρόσφατες τοποθετήσεις του Trump ότι ο Zelensky είναι δικτάτορας και ότι πρέπει να πάει άμεσα σε εκλογές, είναι ενδεικτικές.

Οικειοθελής παραίτηση

Όπως λέει ο Arestovych, επί τους παρόντος, οι Αμερικανοί του «εξηγούν ήπια ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να παραιτηθείς οικειοθελώς με όλη τη συμμορία σου.
Συμπεριλαμβανομένων όλων των υπουργών ασφαλείας, ολόκληρου του γραφείου του, κοκ».

Το σενάριο

Σύμφωνα με τον Arestovych, το σενάριο έχει εγκριθεί τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από τη Ρωσία.
«Και μοιάζει κάπως έτσι.
Κατάπαυση του πυρός.
Παραίτηση Zelensky.
Οικειοθελής» τονίζει ο Arestovych.

Περίοδος 6 με 8 μηνών

Όπως εκτιμά ο πρώην Ουκρανός αξιωματούχος, μετά την παραίτηση Zelensky, θα εκλεγεί νέος πρωθυπουργός και νέος επικεφαλής του ουκρανικού κοινοβουλίου, οι οποίοι και θα κληθούν σε μια σύντομη περίοδο 6 με 8 μηνών να σταθεροποιήσουν την χώρα και να ξεκαθαρίσουν τους εκλογικούς καταλόγους.

Ενήμερος ο Zelensky

«Η μεταπολεμική εποχή θα είναι χωρίς τον Zelensky.
Ο Zelensky γνωρίζει αυτό το σενάριο.
Γι' αυτό τον εξοργίζει.
Γι' αυτό δεν συμφωνεί.
Γι' αυτό ο Kellogg έφυγε χωρίς να δώσει συνέντευξη Τύπου.
Αυτό σημαίνει ότι θα χρησιμοποιηθούν άλλα μέσα για να συνειδητοποιήσει ότι είναι ώρα να παραιτηθεί» επισημαίνει ο Arestovych, υποστηρίζοντας πως αν ο Zelensky επιμείνει, τότε είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστεί μια τελείως διαφορετική συζήτηση.

Θα αντισταθεί

«Το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει είναι να παραιτηθεί.
Αλλά δεν θα το κάνει.
Θα αντισταθεί.
Και αυτό σημαίνει ότι η συζήτηση θα είναι εντελώς διαφορετική» εκτιμά ο Ουκρανός.

Πηγές από Λευκό Οίκο: Η καλύτερη επιλογή για τον Zelensky – Να φύγει άμεσα από την Ουκρανία… για τη Γαλλία

Η καλύτερη επιλογή για τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky θα ήταν να αναχωρήσει άμεσα από την Ουκρανία για τη Γαλλία.

Αυτήν την άποψη εκφράζει το περιβάλλον του Αμερικανού προέδρου Donald Trump, όπως επισημαίνει η New York Post (NYP), επικαλούμενη πηγές.
«Η καλύτερη επιλογή για τον Zelensky και ολόκληρο τον κόσμο θα είναι η άμεση αναχώρησή του για τη Γαλλία» υποστηρίζει το δημοσίευμα, επικαλούμενο έναν από τους εκπροσώπους του περιβάλλοντος του Trump.
Άλλη πηγή από τον Λευκό Οίκο επισημαίνει ότι δεν αποτελεί κάποιο «νέο» η όξυνση των σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ουκρανίας ενώ άλλος Αμερικανός αξιωματούχος και πάλι από τον στενό κύκλο του Λευκού Οίκου, επισημαίνει ότι «όπως και ο Πάπας της Ρώμης, δεν υποστηρίζω εκείνους που απαγορεύουν εκκλησίες».
Η αναφορά αυτή σχετίζεται με την απόφαση του Zelensky να απαγορεύσει την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Κεραυνοί απαξίωσης Musk κατά Zelensky: Δεν θέλει εκλογές γιατί θα χάσει παταγωδώς

Νέα παρέμβαση κατά του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky έκανε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και μέλος της κυβέρνησης Trump, Elon Musk
, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Zelensky δεν θέλει να διεξαχθούν εκλογές στην Ουκρανία γιατί ξέρει ότι θα «αποτύχει παταγωδώς» σε αυτές.
«Αν οι Ουκρανοί αγαπούσαν πραγματικά τον Zelensky, θα είχε κάνει εκλογές.
Ξέρει ότι θα αποτύχει παταγωδώς, παρόλο που έχει πάρει τον έλεγχο όλων των μέσων ενημέρωσης στην Ουκρανία.
Για αυτό και ακύρωσε τις εκλογές» υποστήριξε ο Musk, τονίζοντας ότι οι Ουκρανοί «στην πραγματικότητα περιφρονούν τον Zelensky»
«Ο πρόεδρος Trump δικαίως επέλεξε να τον αγνοήσει και να επιδιώξει την ειρήνη ανεξάρτητα από την αποκρουστική, τεράστια μηχανή διαφθοράς που τρέφεται με τα πτώματα των νεκρών Ουκρανών στρατιωτών» υπογράμμισε ο Musk.

Κίνηση ματ Trump σε Zelensky – Σενάριο… εκβιασμού από ΗΠΑ: Ή φεύγει ή τέλος η βοήθεια

Οι ΗΠΑ θέλουν να απαλλαγούν από τον Volodymyr Zelensky και είναι πιθανό να καταφύγουν ακόμα και σε ανοιχτό εκβιασμό της Ουκρανίας, καλώντας την να αποφασίσει τι θέλει από τα δύο: τον Zelensky στην εξουσία ή τη λήψη βοήθειας από τις ΗΠΑ.
Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας El Mundo, σύμφωνα με το οποίο, ο πρόεδρος Trump που είχε πάντα μια ψυχρή σχέση με τον Zelensky, «τον έχει βάλει πλέον στο στόχαστρο».
«Ο στόχος είναι απολύτως σαφής - να απαλλαγούμε γρήγορα από τον Volodymyr Zelensky...
Η τελική φάση αυτού του σχεδίου θα μπορούσε να είναι ο ανοιχτός εκβιασμός της χώρας, στον οποίο θα της δοθεί η επιλογή μεταξύ της λήψης βοήθειας από τις ΗΠΑ... και του Zelensky.
Αυτή θα είναι μια κίνηση ματ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» επισημαίνει το δημοσίευμα, το οποίο υποστηρίζει ότι είναι εξαιρετικά απίθανο, μια συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ να επιτρέψει στον Zelensky να παραμείνει στην εξουσία ή θα επιτρέψει να έρθουν στην εξουσία ακόμα πιο ριζοσπαστικοποιημένες δυνάμεις στο Κίεβο.
Όπως επισημαίνεται ο Trump αποδέχεται όλο και περισσότερο τις θέσεις της Ρωσίας, ενώ αναφέρεται πως «οι ΗΠΑ έχουν ήδη αποδεχτεί με ενθουσιασμό» την πρόθεση να εμποδίσουν την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Παραδοχή από Κίεβο: Οι Αμερικανοί σταμάτησαν την αποστολή όπλων στην Ουκρανία

Η πώληση όπλων από αμερικανικές εταιρείες στην Ουκρανία έχει ανασταλεί, παρά τις προσπάθειες υποστηρικτών της κυβέρνησης Zelensky να ισχυριστούν το αντίθετο υποστήριξε ο Ουκρανός βουλευτής Alexei Goncharenko.
«Η χθεσινή δήλωση του Roman Kostenko είναι απολύτως αληθινή.
Οι αμερικανικές εταιρείες μου το επιβεβαιώνουν» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram o Goncharenko.
Σημειώνεται πως χθες 20 Φεβρουαρίου, ο γραμματέας της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών της ουκρανικής Βουλής, Roman Kostenko, ανέφερε ότι οι πωλήσεις αμερικανικών όπλων στην Ουκρανία είχαν σταματήσει μετά την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Κιέβου και Ουάσιγκτον.
Κατόπιν η βουλευτής Alexandra Ustinova δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ δεν σταμάτησαν τις πωλήσεις όπλων στην Ουκρανία».
Ο Goncharenko, ωστόσο, υποστηρίζει ότι η Ustinova δεν έχει πληροφορίες για αυτό το θέμα.
Υπενθυμίζεται πως στις 19 Φεβρουαρίου, ο Trump είπε ότι ο Zelensky έπεισε τις ΗΠΑ να ξοδέψουν 350 δισεκατομμύρια δολάρια σε έναν πόλεμο που δεν μπορούσε να κερδηθεί, με τον Zelensky να υποστηρίζει πως δεν ήξερε πού πήγαν τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια που η Ουάσιγκτον διέθεσε στο Κίεβο.
Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, η Ουκρανία έλαβε μόνο λίγο περισσότερα από 76 δισεκατομμύρια δολάρια από τις Ηνωμένες Πολιτείες…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης