Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι κολοσσοί ένδυσης της Δύσης θέλουν να επιστρέψουν στη Ρωσία - Δεν θα είναι εύκολο...

Οι κολοσσοί ένδυσης της Δύσης θέλουν να επιστρέψουν στη Ρωσία - Δεν θα είναι εύκολο...
Το μερίδιο της Ρωσίας στις παγκόσμιες πωλήσεις των ξένων εμπορικών σημάτων κυμαίνεται από 3% έως 15%
Οι ξένες μάρκες ένδυσης που επιθυμούν να επιστρέψουν στα ρωσικά εμπορικά κέντρα θα αντιμετωπίσουν σημαντικές προκλήσεις, δήλωσαν στη Izvestia γνώστες του κλάδου. Πολλοί προνομιακοί χώροι λιανικής σε αυτά τα εμπορικά κέντρα είναι ήδη κατειλημμένοι από τοπικές εταιρείες, με συμφωνίες μίσθωσης για τα επόμενα 5-10 χρόνια.
Μόνο περίπου το 5-6% των χώρων των εμπορικών κέντρων παραμένουν κενές και οι ξένες μάρκες θα πρέπει ουσιαστικά να πληρώσουν ένα "τέλος επανεισόδου", δήλωσαν οι εκπρόσωποι των εμπορικών κέντρων.
Οι λεπτομέρειες αυτού του πρόσθετου κόστους βρίσκονται επί του παρόντος υπό διαπραγμάτευση εντός του κλάδου.
Τα μεγάλα διεθνή εμπορικά σήματα που εγκατέλειψαν τη Ρωσία το 2022 και το 2023, ιδίως οι ευρωπαϊκές εταιρείες, επανέρχονται τώρα διστακτικά σε ανεπίσημες συζητήσεις με τα ρωσικά εμπορικά κέντρα.
Αξιοσημείωτη ανάμεσά τους είναι η Inditex, η μητρική εταιρεία δημοφιλών εμπορικών σημάτων όπως τα Zara, Bershka, Pull & Bear, Stradivarius και Massimo Dutti.
Αν και δεν έχουν συζητηθεί ακόμη συγκεκριμένοι όροι, εμπειρογνώμονες από το Ρωσικό Συμβούλιο Εμπορικών Κέντρων και την Ένωση Εμπορικών Κέντρων δήλωσαν στη Izvestia ότι η επανείσοδος στη ρωσική αγορά θα είναι μια μακρά και δύσκολη διαδικασία.

Βασική αγορά η Ρωσία

Η Ρωσία παραμένει βασική αγορά πωλήσεων.
Μάλιστα, το μερίδιο της χώρας στις παγκόσμιες πωλήσεις των ξένων εμπορικών σημάτων κυμαίνεται από 3% έως 15%, τοποθετώντας την στην έκτη έως όγδοη θέση στη διεθνή κατάταξη, δήλωσε στην εφημερίδα το μέλος του προεδρείου του Ρωσικού Συμβουλίου Εμπορικών Κέντρων Dmitry Tomilin.
"Ενώ οι εταιρείες δεν έχουν λάβει ακόμη συγκεκριμένα μέτρα, όταν αρχίσουν οι συζητήσεις, θα διαπιστώσουν ότι δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος και θα πρέπει να πληρώσουν υψηλό τίμημα για να επιστρέψουν", προειδοποίησε.
Επιπλέον, οι ξένοι λιανοπωλητές θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το πρόσθετο κόστος της επιστροφής "τέλους επανεισόδου", το οποίο θα είναι σημαντικό.
Το τέλος αυτό θα λαμβάνει υπόψη τις επενδύσεις στη ρωσική οικονομία, τα υψηλότερα ενοίκια σε σύγκριση με τα εγχώρια εμπορικά σήματα και τις πρόσθετες χρεώσεις, εξήγησε στη Izvestia ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Εμπορικών Κέντρων Pavel Lyulin.
Ο κλάδος συζητά ήδη διάφορους τρόπους διαχείρισης αυτών των δαπανών, πρόσθεσε.
Mέχρι στιγμής, οι ξένες μάρκες δεν έχουν εμπλακεί σε συγκεκριμένες συνομιλίες με μεσίτες λιανικών ακινήτων, δήλωσε η NF Group στη Izvestia.
Ωστόσο, εάν επιλέξουν να επιστρέψουν, πιθανότατα θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις για την αιφνιδιαστική καταγγελία των συμβάσεων με τους σημερινούς ενοικιαστές, εξήγησε η Evgenia Khagberdieva, περιφερειακή διευθύντρια του τμήματος λιανικών ακινήτων της εταιρείας. Τ
α πρόστιμα αυτά θα μπορούσαν να κυμαίνονται από 5 έως 10 εκατ. ρούβλια (54.617 - 109.234 δολάρια).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης