Η ειδική συνταγή from Russia with love
Η σούπα μπιζελιού με καπνιστά χοιρινά παϊδάκια είναι ένα χορταστικό, γευστικό και ζεστό πιάτο που είναι τέλειο για την κρύα εποχή. Τα καπνιστά κρέατα προσθέτουν μια πλούσια γεύση στη σούπα, ενώ τα μπιζέλια προσθέτουν πάχος και απαλή υφή. Ας ετοιμάσουμε αυτό το παραδοσιακό πιάτο χρησιμοποιώντας μια ειδική συνταγή.
Συστατικά
400 γραμμάρια ξερό αρακά
500 γραμμάρια καπνιστά χοιρινά παϊδάκια
Ένα μεγάλο καρότο
Ένα μέτριο κρεμμύδι
Δύο τρεις πατάτες
Δύο-τρεις σκελίδες σκόρδο
Δύο φύλλα δάφνης
Ένα κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι (για γεύση)
Ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι (για γεύση)
Μια κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
Δύο λίτρα νερό
Βήμα προς βήμα διαδικασία μαγειρέματος
Πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε τη σούπα, τα μπιζέλια πρέπει να ξεπλυθούν με τρεχούμενο νερό και να μουλιάσουν σε δροσερό νερό για τρεις έως τέσσερις ώρες, ή ακόμα καλύτερα, όλη τη νύχτα. Αυτό θα επιτρέψει στον αρακά να μαγειρευτεί πιο γρήγορα και θα κάνει την υφή της σούπας πιο λεπτή.
Κόψτε τα καπνιστά παϊδάκια σε μερίδες ώστε να απελευθερώσουν ομοιόμορφα τη γεύση τους στο ζωμό. Εάν τα παϊδάκια είναι πολύ λιπαρά, μπορείτε να τα τηγανίσετε ελαφρά σε τηγάνι χωρίς λάδι για να φύγει το περιττό λίπος.
Ρίχνουμε δύο λίτρα νερό σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα, ρίχνουμε τα έτοιμα παϊδάκια και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις βράσει το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφαιρούμε τον αφρό που εμφανίζεται. Μαγειρέψτε το ζωμό σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα για να βγάλει το κρέας το άρωμά του.
Ενώ ψήνεται ο ζωμός, ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με τα λαχανικά. Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρούς κύβους και τρίβουμε τα καρότα σε μεγαλύτερο τρίφτη. Κόβουμε τις πατάτες σε μέτριους κύβους.
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι με μια κουταλιά φυτικό λάδι, τηγανίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει, μετά προσθέτουμε τα καρότα και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Στραγγίζουμε τον αρακά και τον προσθέτουμε στο τηγάνι με το ζωμό. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά και μετά προσθέστε τις πατάτες. Συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 15 με 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μπιζέλια και οι πατάτες.
Προσθέστε τα τηγανητά λαχανικά στη σούπα, αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη και το θυμάρι. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, στη συνέχεια αφαιρέστε τη σούπα από τη φωτιά και αφήστε τη να καθίσει για 15 λεπτά.
Πριν σερβίρουμε, αφαιρούμε τα παϊδάκια, ξεχωρίζουμε το κρέας από τα κόκαλα και το επιστρέφουμε στη σούπα. Σερβίρετε με κρουτόν, μυρωδικά και μια φέτα ψωμί σίκαλης.
www.bankingnews.gr
Αυτή η σούπα αρακά είναι πηχτή, αρωματική και απίστευτα νόστιμη. Καλή όρεξη!
Συστατικά
400 γραμμάρια ξερό αρακά
500 γραμμάρια καπνιστά χοιρινά παϊδάκια
Ένα μεγάλο καρότο
Ένα μέτριο κρεμμύδι
Δύο τρεις πατάτες
Δύο-τρεις σκελίδες σκόρδο
Δύο φύλλα δάφνης
Ένα κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι (για γεύση)
Ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι (για γεύση)
Μια κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
Δύο λίτρα νερό
Βήμα προς βήμα διαδικασία μαγειρέματος
Πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε τη σούπα, τα μπιζέλια πρέπει να ξεπλυθούν με τρεχούμενο νερό και να μουλιάσουν σε δροσερό νερό για τρεις έως τέσσερις ώρες, ή ακόμα καλύτερα, όλη τη νύχτα. Αυτό θα επιτρέψει στον αρακά να μαγειρευτεί πιο γρήγορα και θα κάνει την υφή της σούπας πιο λεπτή.
Κόψτε τα καπνιστά παϊδάκια σε μερίδες ώστε να απελευθερώσουν ομοιόμορφα τη γεύση τους στο ζωμό. Εάν τα παϊδάκια είναι πολύ λιπαρά, μπορείτε να τα τηγανίσετε ελαφρά σε τηγάνι χωρίς λάδι για να φύγει το περιττό λίπος.
Ρίχνουμε δύο λίτρα νερό σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα, ρίχνουμε τα έτοιμα παϊδάκια και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις βράσει το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφαιρούμε τον αφρό που εμφανίζεται. Μαγειρέψτε το ζωμό σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα για να βγάλει το κρέας το άρωμά του.
Ενώ ψήνεται ο ζωμός, ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με τα λαχανικά. Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρούς κύβους και τρίβουμε τα καρότα σε μεγαλύτερο τρίφτη. Κόβουμε τις πατάτες σε μέτριους κύβους.
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι με μια κουταλιά φυτικό λάδι, τηγανίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει, μετά προσθέτουμε τα καρότα και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Στραγγίζουμε τον αρακά και τον προσθέτουμε στο τηγάνι με το ζωμό. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά και μετά προσθέστε τις πατάτες. Συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 15 με 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μπιζέλια και οι πατάτες.
Προσθέστε τα τηγανητά λαχανικά στη σούπα, αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη και το θυμάρι. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, στη συνέχεια αφαιρέστε τη σούπα από τη φωτιά και αφήστε τη να καθίσει για 15 λεπτά.
Πριν σερβίρουμε, αφαιρούμε τα παϊδάκια, ξεχωρίζουμε το κρέας από τα κόκαλα και το επιστρέφουμε στη σούπα. Σερβίρετε με κρουτόν, μυρωδικά και μια φέτα ψωμί σίκαλης.
www.bankingnews.gr
Αυτή η σούπα αρακά είναι πηχτή, αρωματική και απίστευτα νόστιμη. Καλή όρεξη!
Σχόλια αναγνωστών