Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρήση του μερίσματος για κεφαλαιακή ενίσχυση εξετάζει η UBS

tags :
Χρήση του μερίσματος για κεφαλαιακή ενίσχυση εξετάζει η UBS
Πλάνα κεφαλαιακής ενίσχυσης μέσω κερδών που θα παρακρατηθούν εξετάζει η UBS. Η ελβετική τράπεζα έχει θέσει υπό συζήτηση στο τραπέζι την πρόταση να αναστείλει για φέτος τη διανομή μερίσματος στους μετόχους της και να χρησιμοποιήσει τα εξοικονομημένα κεφάλαια για να προβεί στα αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.
Σε αυτή τη δήλωση – αποκάλυψη, προέβη στη Ζυρίχη ο διευθύνων οικονομικός σύμβουλος του ελβετικού χρηματοπιστωτικού κολοσσού, John Cryan. Στις 30 Σεπτεμβρίου 2010 ο διευθύνων σύμβουλος της UBS, Oswald Gruebel είχε δηλώσει μετά παρρησίας ότι η τράπεζα που εκπροσωπεί δεν χρειάζεται κεφαλαιακή ενίσχυση.
Πριν λίγες ημέρες, ο Gruebel τόνισε ότι η UBS θα ασκήσει στοχευμένη τραπεζική πολιτική σε προϊόντα λιανικής προκειμένου να μειώσει την έκθεση του τραπεζικού ιδρύματος σε ρίσκο. Εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι οι μεσοπρόθεσμοι στόχοι της τράπεζας είναι επιτεύξιμοι.
Από την άλλη, ο Cryan δεν απέκλεισε η αναστολή καταβολής μερίσματος να ισχύσει και για του χρόνου. “Δεν θα καταβάλουμε μέρισμα για κάποιον καιρό”, ήταν η γενικόλογη δήλωσή του. Από τη χρηματαγορά της Ζυρίχης διαρρέεται ότι ο Gruebel, ο οποίος μόλις πέρσι εντάχθηκε στο δυναμικό της UBS, προερχόμενος από τον κλάδο περιφερειακής ανάπτυξης της Credit Suisse, δεν εμφανίζεται ικανοποιημένος από τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και κεφαλαίων υψηλής αξιολόγησης στο τραπεζικό ίδρυμα που διοικεί παρότι πληρούν σαφώς τους νέους κανόνες της Βασιλείας ΙΙΙ. Μια μικρή -έστω- κεφαλαιακή ενίσχυση είναι επιβεβλημένη για να εξαλειφθεί εντελώς ο παράγοντας ρίσκο.

Κώστας Βορίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης