Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fico (Πρωθυπουργός Σλοβακίας): Η Ρωσία κερδίζει τον πόλεμο – Εξαιρετικά οδυνηρό τέλος για Ουκρανία

Fico (Πρωθυπουργός Σλοβακίας): Η Ρωσία κερδίζει τον πόλεμο – Εξαιρετικά οδυνηρό τέλος για Ουκρανία
Σύμφωνα με τον Σλοβάκο πρωθυπουργό, η Δύση ενδιαφέρεται για τη συνέχιση της σύγκρουσης
Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Robert Fico εκτίμησε ότι η Ρωσία νικά σε μια στρατιωτική σύγκρουση την οποία η Ουκρανία δεν μπορεί ποτέ να κερδίσει.
«Όποιος παρακολουθεί πραγματικά την κατάσταση στην Ουκρανία γνωρίζει ότι οι νέοι αρνούνται να ενταχθούν στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.
Έτσι στην Ουκρανία υπάρχουν ειδικές μονάδες που πιάνουν τους νέους σε εστιατόρια και τους στρατολογούν στο στρατό για την Ουκρανία» είπε ο Fico μιλώντας στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό STVR.
«Το όλο θέμα είναι ότι η Ρωσία κερδίζει στρατιωτικά, αλλά η Ουκρανία δεν θα κερδίσει ποτέ στρατιωτικά» τόνισε.
Σύμφωνα με τον Σλοβάκο πρωθυπουργό, η Δύση ενδιαφέρεται για τη συνέχιση της σύγκρουσης.

Εξαιρετικά οδυνηρές εξελίξεις για Ουκρανία

Ο Fico προβλέπει ότι η Ουκρανία δεν θα μπορέσει ποτέ να επιτύχει «καλύτερη θέση στις διαπραγματεύσεις» για την επίλυση της κρίσης, κάτι στο οποίο βασίζονται οι δυτικές χώρες που της στέλνουν στρατιωτική βοήθεια.
Η Ρωσία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα διατηρήσει τα εδάφη που ελέγχει.
Ο Σλοβάκος πολιτικός πιστεύει ότι η επερχόμενη εξέλιξη των γεγονότων θα είναι «εξαιρετικά οδυνηρή για την Ουκρανία».
Από αυτή την άποψη, επέκρινε τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Mark Rutte ο οποίος συνέστησε στις αρχές του Κιέβου «να μην διαπραγματευτούν την ειρήνη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης