Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αγορά 2ετών ελληνικών ομολόγων από Citigroup – Απίθανη η αναδιάρθρωση χρέους

tags :
Αγορά 2ετών ελληνικών ομολόγων από  Citigroup – Απίθανη η αναδιάρθρωση χρέους
Την αγορά διετών ελληνικών κρατικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά προτείνει στους επενδυτές η Citigroup, καθώς θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους εντός της προσεχούς διετίας.
“Είναι μια καλή επένδυση και από πλευράς αποδόσεων τα διετή κρατικά ομόλογα της Ελλάδας παρά το αρνητικό κλίμα που επικρατεί”, δήλωσε ο Steven Mansell, στρατηγικός αναλυτής εισοδήματος της Citigroup.
“Είναι σχεδόν απίθανη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μέχρι να ωριμάσουν τα ομόλογα αυτά. Θεωρώ ότι η Ελλάδα θα εξαντλήσει χρονικά το συμφωνημένο χρόνο του προγράμματος στήριξης, το οποίο ακολουθεί”, συνέχισε ο Mansell.
Προχώρησε ακόμα παραπέρα. Συστήνει πωλήσεις πενταετών ισπανικών ομολόγων με το επιχείρημα ότι το ρίσκο της παρέλευσης της πενταετίας σε ένα τόσο σύνθετο και ρευστό οικονομικό περιβάλλον ιδιαίτερα στην περιφέρεια της ευρωζώνης δεν συνάδει με τις αποδόσεις που προσφέρουν τα συγκεκριμένα ομόλογα. Αντ' αυτών, προτείνει αγορές διετών ελληνικών κρατικών ομολόγων εφόσον θεωρεί δεδομένο ότι για τους επόμενους 24 μήνες η Ελλάδα θα εξακολουθεί να δανείζεται από το συμφωνημένο πρόγραμμα στήριξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης