Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of America: Πουλά τα δικαιώματα της ΑΜΚ της China Construction στην Temasek

Bank of America: Πουλά τα δικαιώματα της ΑΜΚ της China Construction στην Temasek
Η επενδυτική εταιρεία Temasek με έδρα τη Σιγκαπούρη αγοράζει τα δικαιώματα της αύξησης κεφαλαίου της China Construction Bank, που κατέχει η Bank of America.
Η αμερικανική τράπεζα αποτελεί τον ιδιωτικό μέτοχο με το μεγαλύτερο μερίδιο στο κινεζικό τραπεζικό ίδρυμα. Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, η Bank of America είχε δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που είχε ανακοινώσει η China Construction Bank. Βρέθηκε η φόρμουλα για την πώληση των δικαιωμάτων.
Να υπενθυμίσουμε ότι οι όροι της αύξησης έχουν ως εξής: Η China Construction Bank προσφέρει 7 νέες μετοχές για κάθε 100 πολαιές στην τιμή των 3,77 γουάν η μία στο χρηματιστήριο της Σανγκάης ή των 4,38 δολαρίων  Χονγκ Κονγκ για διαπραγμάτευση στο δείκτη Hang Seng.
Η Central Huijin Investment, επενδυτική εταιρία, ανταγωνιστική της Temasek έχει δεσμευτεί πως θα συμμετέχει στην αύξηση. Η Bank of America κατέχει 25,58 δις μετοχές της China Construction Bank. Θα πουλήσει τα δικαιώματά της στην Temasek, η οποία με τη σειρά της κατέχει κι αυτή ένα μερίδιο της τάξης του 5,65% στο κινεζικό τραπεζικό ίδρυμα.

Www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης