Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καλύφθηκε κατά 98,53% η ΑΜΚ 3,26 δις λιρών της Standard Chartered

Καλύφθηκε κατά 98,53% η ΑΜΚ 3,26 δις λιρών της Standard Chartered
Καλύφθηκε σε ποσοστό 98,53% η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποιεί η Standard Chartered. Οι παλαιοί μέτοχοι της τράπεζας που κατείχαν δικαίωμα, συμμετείχαν κατά το παραπάνω ποσοστό στην αύξηση αγοράζοντας νέες μετοχές αξίας 3,26 δις λιρών.
Η τράπεζα έλαβε προσφορές για 256.690.000 μετοχές από τις συνολικά 260.500.000 νέες μετοχές που εκδόθηκαν.
Η βρετανικών συμφερόντων μα ασιατικής διείσδυσης Standard Chartered θα αναζητήσει αναδόχους για το υπόλοιπο 1,47% ή διαφορετικά για τις υπόλοιπες 3.840.000 μετοχές που έχουν παραμείνει ακόμα αναξιοποίητες και μετά την παρέλευση της ημερομηνίας που είχε οριστεί. Υποψήφιοι αγοραστές, τους οποίους θα προσεγγίσει η τράπεζα, είναι μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα: JP Morgan Cazenove, Goldman Sachs, UBS Investment Bank και Standard Chartered Securities με έδρα το Χονγκ Κονγκ.
Η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε αύξηση ύψους 3,26 δις λιρών εντός του μηνός Οκτωβρίου προκειμένου να καλύψει τις προϋποθέσεις των νέων κανόνων της Βασιλείας ΙΙΙ με έμφαση στην εξεύρεση κεφαλαίων υψηλής αξιολόγησης Tier 1 σε ποσοστά άνω του 7%. Οι όροι της αύξησης κεφαλαίου αφορούσαν μία νέα μετοχή για κάθε οκτώ παλιές στην τιμή των 12,80 λιρών Αγγλίας ή των 156,82 δολαρίων Χονγκ Κονγκ, αν αφορούσαν μετοχές που διαπραγματεύονταν στο δείκτη Hang Seng. Η τράπεζα θεωρεί ότι με την αύξηση κεφαλαίου καλύπτει και με το παραπάνω τους κανόνες της Βασιλείας, ακόμα και ως προς το “μαξιλαράκι ασφαλείας” ενός επιπλέον ποσοστού της τάξης του 2,5% πάνω από το 7% στα κεφάλαια Tier 1.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης