Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βυθισμένο στην Ερυθρά Θάλασσα το ελληνικό πλοίο Tutor που είχε δεχθεί αλλεπάλληλες επιθέσεις των Houthis

Βυθισμένο στην Ερυθρά Θάλασσα το ελληνικό πλοίο Tutor που είχε δεχθεί αλλεπάλληλες επιθέσεις των Houthis
Το 22 μέλη του πληρώματος του πλοίου, όλοι υπήκοοι Φιλιππίνων, είχαν απομακρυνθεί από καταδρομικό πολεμικό πλοίο USS PhilippineSea
Σχετικά Άρθρα
Στο βυθό σε θαλάσσια περιοχή της Χοντέιντα στην Ερυθρά Θάλασσα της Υεμένης, βρίσκεται πλέον το ελληνόκτητο πλοίο Tutor με σημαία Λιβερίας, που είχε πληγεί την περασμένη εβδομάδα από δύο επιθέσεις των Houthis, κάτι που γνωστοποίησε ο βρετανικός φορέας για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας (United Kingdom Maritime Trade Operations / UKMTO).
Σημειώνεται πως το Tutor, το οποίο ανήκει στην ελληνική Evalend Shipping, ήταν τελευταία γνωστό ότι εξακολουθούσε να επιπλέει, παρόλο που τμήματα της πρύμνης του ήταν κάτω από το νερό και το μηχανοστάσιό του ήταν πλήρως βυθισμένο ενώ ένα μέλος του πληρώματός του αγνοείτο.
Πάντως, οι υπεύθυνοι της Evalend σε επικοινωνία του ΑΠΕ – ΜΠΕ δεν ήταν ήταν διαθέσιμοι για σχολιασμό.
Ο UKMTO επιβεβαίωσε ότι οι στρατιωτικές αρχές είχαν εντοπίσει συντρίμμια και πετρέλαιο στην τελευταία γνωστή θέση του πλοίου.
Το 22 μέλη του πληρώματος του πλοίου, όλοι υπήκοοι Φιλιππίνων, είχαν απομακρυνθεί από καταδρομικό πολεμικό πλοίο USS PhilippineSea, ενώ ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου αγνοείτο.
Υπενθυμίζεται πως το Tutor είχε υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές στο μηχανοστάσιό του και συνέχιζε να παίρνει νερά ,αναμένοντας βοήθεια από δύο μεγάλα ρυμουλκά.
Το «Gladiator» έφθασε σήμερα στο σημείο ενώ αύριο αναμένεται και τo ρυμουλκό, “Hercules” αναμένοντας πιθανότατα οδηγίες από τη διαχειρίστρια εταιρεία για την αντιμετώπιση τυχόν ρύπανσης και ρίψεις χημικών καθαρισμού.
Τη Δευτέρα (17/6) η κυβέρνηση των ΗΠΑ, της χώρας η οποία ηγείται συνασπισμού που έχει αναπτυχθεί στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του ‘Αντεν για την αποτροπή των επιθέσεων από αντάρτες της Υεμένης εναντίον εμπορικών πλοίων, ανακοίνωσαν πως από τα πλήγματα των Houthis την προηγούμενη εβδομάδα σκοτώθηκε ένας ναυτικός από τις Φιλιππίνες που ήταν μέλος του πληρώματος του Tutor.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης