Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υεμένη: Αγωνιώδης έκκληση στους Houthis να απελευθερώσουν το πλήρωμα του πλοίου Galaxy Leader

Υεμένη: Αγωνιώδης έκκληση στους Houthis να απελευθερώσουν το πλήρωμα του πλοίου Galaxy Leader
Στις 19 Νοεμβρίου, ελικόπτερα των Houthis προσέγγισαν το Galaxy Leader και ένοπλοι κατέλαβαν το πλοίο αιχμαλωτίζοντας τα μέλη του πληρώματος
Η διαχειρίστρια εταιρεία του φορτηγού πλοίου Galaxy Leader απηύθυνε σήμερα νέα έκκληση για την απελευθέρωση των 25 μελών του πληρώματος που κρατούνται εδώ και επτά μήνες από τους Houthis.
Στις 19 Νοεμβρίου, ελικόπτερα των Houthis προσέγγισαν το Galaxy Leader και ένοπλοι κατέλαβαν το υπό σημαία Μπαχαμών πλοίο, αιχμαλωτίζοντας τα μέλη του πληρώματος (δύο Βούλγαρους, έναν Ρουμάνο, τρεις Ουκρανούς, δύο Μεξικανούς και 17 Φιλιππινέζους).
Το Galaxy Leader διαχειρίζεται ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία.
Η πλοιοκτήτρια εταιρεία είναι βρετανική, ισραηλινών συμφερόντων.
«Δεν υπάρχει τίποτα που θα αποκομίσουν οι Houthis συνεχίζοντας να κρατούν αιχμάλωτα τα 25 μέλη του πληρώματος», υπογραμμίζει η διαχειρίστρια εταιρεία, ζητώντας να απελευθερωθούν και να επιστρέψουν στις οικογένειές τους χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.
Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι προσκείμενοι στο Ιράν αντάρτες της Υεμένης εξαπολύουν συχνά επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, στον Κόλπο του Άντεν και στον Ινδικό Ωκεανό.
Αρχικά έλεγαν ότι στόχευαν πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ, αλλά στη συνέχεια διεύρυναν τους στόχους τους, συμπεριλαμβάνοντας πλοία που συνδέονται με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, σε αντίποινα για τα πλήγματα εναντίον θέσεών τους στη Υεμένη από δυνάμεις των χωρών αυτών.
Οι επιθέσεις των Houthis στην περιοχή έχουν προκαλέσει προβλήματα στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα, αναγκάζοντας τις εταιρίες να στέλνουν τα πλοία τους σε χρονοβόρα και πιο δαπανηρά ταξίδια γύρω από τη νότια Αφρική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης