Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tristan Azbej (Υφυπουργός Ουγγαρίας): Χρέος των Ευρωπαίων να υπερασπιστούν τους διωκόμενους Χριστιανούς – Σφαγή στη Νιγηρία

Tristan Azbej (Υφυπουργός Ουγγαρίας): Χρέος των Ευρωπαίων να υπερασπιστούν τους διωκόμενους Χριστιανούς – Σφαγή στη Νιγηρία

Ο Ούγγρος Υφυπουργός προτρέπει τους Ευρωπαίους πολιτικούς να υπερασπιστούν τους διωκόμενους χριστιανούς

Σχετικά Άρθρα

Είναι μια σημαντική αποστολή να πείσουμε τους ευρωπαίους πολιτικούς να υποστηρίξουν τους διωκόμενους χριστιανούς, δήλωσε ο υφυπουργός του ουγγρικού υπουργείου Εξωτερικών, αρμόδιος για την παροχή βοήθειας στους διωκόμενους χριστιανούς στη Βουδαπέστη, κατά την παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο Πρόσωπα και Ιστορίες.
Ο Tristan Azbej τόνισε ότι οι Χριστιανοί είναι η πιο διωκόμενη θρησκευτική ομάδα στον κόσμο, με περισσότερους από 360 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να αντιμετωπίζουν διακρίσεις, απειλές ή διώξεις για την ομολογία του ονόματος του Ιησού Χριστού.
«Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες και πιο σιωπηλές ανθρωπιστικές κρίσεις και κρίσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων της εποχής μας», είπε.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η αδιαφορία ή η άρνηση με την οποία οι περισσότεροι πολιτικοί στη Δύση προσέγγισαν την υπόθεση των διωκόμενων χριστιανών δείχνει ξεκάθαρα πού έχουν πάει οι ευρωπαϊκές αξίες.
Ο Tristan Azbej υπογράμμισε ότι η κρίση στη Μέση Ανατολή αναδεικνύει το ζήτημα του πολέμου και της ειρήνης, με μισό εκατομμύριο αθώους πολίτες να θρηνούν στη Συρία και περισσότερους από 11 εκατομμύρια Σύρους εκτοπισμένους. Η ένοπλη σύγκρουση έχει επίσης εξαπολύσει το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και η πλημμύρα προσφύγων απειλεί την ασφάλεια της ευρωπαϊκής ηπείρου. Ο υφυπουργός τόνισε ότι σήμερα, η πιο αιματηρή δίωξη χριστιανών γίνεται στη Νιγηρία, όπου -σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις- ο αριθμός των Νιγηριανών Χριστιανών που δολοφονήθηκαν για την πίστη τους ήταν περίπου 4.000 πέρυσι.
Ο Gyorgy Holvenyi, ευρωβουλευτής των συγκυβερνώντων Χριστιανοδημοκρατών (KDNP) υπενθύμισε ότι είχαν ήδη θέσει στην αρχή του προγράμματός τους τον στόχο της καταπολέμησης της αδιαφορίας, εκτός από την παροχή αποτελεσματικής βοήθειας στους διωκόμενους χριστιανούς.
Είπε ότι ήταν ικανοποιημένος που η ουγγρική κυβέρνηση έδειξε ευαισθησία απέναντι στους διωκόμενους χριστιανούς από την αρχή και ότι η προστασία των Χριστιανών βρίσκεται έκτοτε στο επίκεντρο του προγράμματος Hungary Helps.
Οι συγγραφείς των  Faces and Stories —Sandor Csudai, Arpad Kurucz, David Laszlo, Balint Somkuti και Gergely Szilvay— περιγράφουν τον αγώνα των χριστιανικών κοινοτήτων στο Ιράκ, τη Συρία, τον Λίβανο και την Ιορδανία για να διατηρήσουν τον Χριστιανισμό τους, καθώς και πώς τους βοηθά η Ουγγαρία το πρόγραμμα Hungary Helps.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης