Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τύμπανα πολέμου ηχούν στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο: Με ολοκληρωτικό πόλεμο απειλεί τη Hezbollah ο διοικητής των IDF

Τύμπανα πολέμου ηχούν στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο: Με ολοκληρωτικό πόλεμο απειλεί τη Hezbollah ο διοικητής των IDF
«Bρισκόμαστε κοντά στο σημείο απόφασης», τονίζει στρατιωτικός αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ισραήλ
Ο στρατιωτικός αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ισραήλ Herzi Halevi διεμήνυσε την Τρίτη 4/6 ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο για στρατιωτική επίθεση κατά μήκος των βόρειων συνόρων με τον Λίβανο, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η σχετική απόφαση «είναι πολύ κοντά».
«Είμαστε προετοιμασμένοι, μετά από εκτεταμένη εκπαίδευση, για επίθεση στον βορρά», τόνισε σχετικά σε μαγνητοφωνημένη δήλωση και πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε κοντά στο σημείο απόφασης».
«Επιτιθέμεθα εδώ και οκτώ μήνες και η Hezbollah πληρώνει βαρύ τίμημα. Έχει αυξήσει τις δυνάμεις της τις τελευταίες μέρες και είμαστε προετοιμασμένοι μετά από μια πολύ καλή διαδικασία προετοιμασίας… να προχωρήσουμε σε επίθεση στον βορρά», τόνισε ο ίδιος.
Οι δηλώσεις του Halevi ακολούθησαν εκείνες του ακροδεξιού υπουργού Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, Itamar Ben Gvir, ο οποίος υποστήριξε σήμερα πως οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να κλιμακώσουν τις επιχειρήσεις τους στα βόρεια σύνορα, προτρέποντας σε ολκληρωτικό πόλεμο εναντίον της σιιτικής Hezbollah του Λιβάνου.
«Όλα τα προπύργια της Hezbollah πρέπει να καούν και να καταστραφούν. Πόλεμος!», ήταν το μήνυμα που έστειλε μέσω της πλατφόρμας Χ (πρώην Twitter), σχολιάζοντας τις μεγάλες πυρκαγιές που έχουν προκαλέσει στο βόρειο Ισραήλ τα πλήγματα της Hezbollah.
Είναι απαράδεκτο ορισμένες περιοχές του Ισραήλ να δέχονται επιθέσεις και να εκκενώνονται, ενώ στον Λίβανο επικρατεί ειρήνη, υποστήριξε ο υπερορθόδοξος υπουργός κατά την επίσκεψή του στην Κιριάτ Σμόνα.
Η συγκεκριμένη πόλη, στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ, δέχεται συχνά επιθέσεις από το έδαφος του Λιβάνου.
Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σημειώνονται σχεδόν καθημερινά εχθροπραξίες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Hezbollah, η οποία υποστηρίζει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.
Έκτοτε, τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 455 ανθρώπων, εκ των οποίων έχει επιβεβαιωθεί πως 89 ήταν άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).
Στο ίδιο διάστημα, στο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί 25 άνθρωποι, δεκατέσσερις στρατιωτικοί και ένδεκα άμαχοι, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.
Εκτιμάται πως σχεδόν 150.000 κάτοικοι παραμεθόριων περιοχών, κατά μήκος των συνόρων του Ισραήλ με τον Λίβανο, έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους εξαιτίας των συγκρούσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης