Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Hezbollah ... φαντασιώνεται ο ακροδεξιός υπουργός Ben-Gvir

Ισραήλ: Ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Hezbollah ... φαντασιώνεται ο ακροδεξιός υπουργός Ben-Gvir
«Όλα τα προπύργια της Hezbollah πρέπει να καούν και να καταστραφούν. Πόλεμος!», ήταν το μήνυμα που έστειλε μέσω της πλατφόρμας Χ
Ο ακροδεξιός, υπερορθόδοξος υπουργός Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, Itamar Ben-Gvir, υποστήριξε σήμερα πως οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να κλιμακώσουν τις επιχειρήσεις τους στα βόρεια σύνορα, προτρέποντας σε ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον της σιιτικής οργάνωσης Hezbollah του Λιβάνου.
«Όλα τα προπύργια της Hezbollah πρέπει να καούν και να καταστραφούν. Πόλεμος!», ήταν το μήνυμα που έστειλε μέσω της πλατφόρμας Χ (πρώην Twitter), σχολιάζοντας τις μεγάλες πυρκαγιές που έχουν προκαλέσει στο βόρειο Ισραήλ τα πλήγματα της Hezbollah.


Είναι απαράδεκτο ορισμένες περιοχές του Ισραήλ να δέχονται επιθέσεις και να εκκενώνονται, ενώ στον Λίβανο επικρατεί ειρήνη, υποστήριξε ο Ben-Gvir κατά την επίσκεψή του στην Κιριάτ Σμόνα.
Η συγκεκριμένη πόλη, στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ, δέχεται συχνά επιθέσεις από το έδαφος του Λιβάνου.
Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Hamas στις 7 Οκτωβρίου, σημειώνονται σχεδόν καθημερινά εχθροπραξίες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Hezbollah, η οποία υποστηρίζει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.
Έκτοτε, τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 455 ανθρώπων, εκ των οποίων έχει επιβεβαιωθεί πως 89 ήταν άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).
Στο ίδιο διάστημα, στο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί 25 άνθρωποι, δεκατέσσερις στρατιωτικοί και ένδεκα άμαχοι, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.
Εκτιμάται πως σχεδόν 150.000 κάτοικοι παραμεθόριων περιοχών, κατά μήκος των συνόρων του Ισραήλ με τον Λίβανο, έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους εξαιτίας των συγκρούσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης