Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλική παράνοια: Ο Macron τάχθηκε υπέρ χτυπημάτων στο έδαφος της Ρωσίας

Γαλλική παράνοια: Ο Macron τάχθηκε υπέρ χτυπημάτων στο έδαφος της Ρωσίας
Ο Γάλλος πρόεδρος Macron είπε ότι είναι δύσκολο για τις δυτικές χώρες να εξηγήσουν στο Κίεβο γιατί δεν μπορεί να χτυπήσει μέρη από όπου εκτοξεύονται πύραυλοι προς την Ουκρανία
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron τάχθηκε υπέρ του να επιτραπεί στο Κίεβο να πραγματοποιήσει πλήγματα με δυτικά όπλα σε στρατιωτικούς στόχους στο ρωσικό έδαφος.
Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με τον γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz.
«Πιστεύουμε ότι πρέπει να τους επιτρέψουμε να εξουδετερώσουν τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις από τις οποίες εκτοξεύονται πύραυλοι, και κυρίως τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις από τις οποίες πραγματοποιούνται επιθέσεις κατά της Ουκρανίας.
Αλλά δεν πρέπει να έχουν το δικαίωμα να χτυπήσουν άλλους στόχους στη Ρωσία, προφανώς πολιτικούς στόχους ή άλλους στρατιωτικούς στόχους» επεσήμανε.
Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους έβγαλε έναν τυπωμένο χάρτη της ζώνης μάχης στην Ουκρανία και, επιδεικνύοντάς τον, δήλωσε ότι οι επιθέσεις στην Ουκρανία πραγματοποιούνται από στρατιωτικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε ρωσικό έδαφος.
Ο Macron είπε ότι είναι δύσκολο για τις δυτικές χώρες να εξηγήσουν στο Κίεβο γιατί δεν μπορεί να χτυπήσει μέρη από όπου εκτοξεύονται πύραυλοι προς την Ουκρανία.
Επίσης δήλωσε ότι η Γαλλία συμβάλλει μόνο στην υπεράσπιση του ουκρανικού εδάφους, «παραμένοντας στο ίδιο πλαίσιο», και «δεν θέλει κλιμάκωση».
«Όταν η Ουκρανία δέχεται επίθεση από στόχους που έχουν εντοπιστεί στη Ρωσία, νομίζω ότι πρέπει να τους επιτρέψουμε να το πράξουν εάν θέλουμε πραγματικά να πετύχουμε τον στόχο μας» είπε ο Γάλλος πρόεδρος.
Ο Macron υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να συζητά το θέμα της αυξανόμενης υποστήριξης προς την Ουκρανία με τον Γερμανό Καγκελάριο και στη συνέχεια να το θέσει προς συζήτηση κατά τη συνάντηση των ηγετών της Ομάδας των Επτά (G7) χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης