Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τέλος στη διπλωματική απομόνωση της Συρίας – Η Σαουδική Αραβία διόρισε πρεσβευτή μετά από 10 χρόνια

Τέλος στη διπλωματική απομόνωση της Συρίας – Η Σαουδική Αραβία διόρισε πρεσβευτή μετά από 10 χρόνια
Έπειτα από χρόνια διπλωματικής απομόνωσης, η Συρία του Bashar al-Assad επανεντάχθηκε στον Αραβικό Σύνδεσμο τον Μάιο του 2023

Τον διορισμό νέου πρεσβευτή στη Δαμασκό, ανακοίνωσε η Σαουδική Αραβία, τον πρώτο έπειτα από μια δεκαετία και πλέον ρήξης, μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία.Σύμφωνα με το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, η κυβέρνηση ονόμασε τον Faisal bin Saud Al Majfel νέο πρεσβευτή του βασιλείου στη Συρία.
Ο νέος απεσταλμένος δήλωσε πως σκοπός του είναι να «ενισχυθούν οι διμερείς σχέσεις ανάμεσα στις δυο αδελφές χώρες», σχεδόν έναν χρόνο μετά την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων.
Έπειτα από χρόνια διπλωματικής απομόνωσης, αφού η καταστολή ξεσηκωμού πολιτών το 2011 οδήγησε στο ξέσπασμα εμφυλίου πολέμου, η Συρία του Bashar al-Assad επανεντάχθηκε στον Αραβικό Σύνδεσμο τον Μάιο του 2023.
Η Σαουδική Αραβία, που υποστήριξε οργανώσεις ανταρτών όταν ξέσπασε ο πόλεμος στη Συρία κι έκλεισε την πρεσβεία της στη Δαμασκό το 2012, αποκατέστησε κατόπιν της σχέσεις της με την κυβέρνηση Assad κι άνοιξε εκ νέου τη διπλωματική αποστολή της στη συριακή πρωτεύουσα.
Το βασίλειο έστειλε σε πρώτη φάση επιτετραμμένο, ενώ στο Ριάντ ανέλαβε καθήκοντα πρεσβευτής της Συρίας τον Δεκέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης