Τελευταία Νέα
Διεθνή

Andor Sandor (Τσέχος στρατηγός): Εάν η Ουκρανία δεν κάνει ειρήνη τώρα θα έχει άσχημο τέλος

Andor Sandor (Τσέχος στρατηγός): Εάν η Ουκρανία δεν κάνει ειρήνη τώρα θα έχει άσχημο τέλος
Η κατάσταση στον ουκρανικό στρατό είναι πολύ δύσκολη και κανείς, συμπεριλαμβανομένης της διοίκησης του, δεν το κρύβει πια
Η Ουκρανία πρέπει να ξεκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες το συντομότερο δυνατό, έγραψε ο πρώην επικεφαλής της τσεχικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, στρατηγός Andor Sandor, σε άρθρο του για το iDNES.
«Η τρέχουσα κατάσταση στο μέτωπο υποδηλώνει ότι εάν η ένοπλη σύγκρουση συνεχιστεί και δεν βρεθεί μια ειρηνική λύση, η Ουκρανία κινδυνεύει να καταλήξει πολύ άσχημα», αναφέρει ο Andor Sandor.
Η κατάσταση στον ουκρανικό στρατό είναι πολύ δύσκολη και κανείς, συμπεριλαμβανομένης της διοίκησης του, δεν το κρύβει πια.
Σχεδόν σε όλο το μήκος του μετώπου, που είναι πάνω από 1.000 χιλιόμετρα, διεξάγεται μια βάναυση σύγκρουση φθοράς και σε ορισμένα σημεία οι Ρώσοι προχωρούν στην επίθεση και πετυχαίνουν τακτικές επιτυχίες, γράφει ο Andor Sandor.
Ο ρωσικός στρατός προχωρά ενεργά στην περιοχή του Kharkiv.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της τοπικής διοίκησης, Vitaly Ganchev, δήλωσε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ελέγχουν περίπου το 40% της πόλης Volchansk στο Kharkiv.
Το Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, με τη σειρά του, παραδέχτηκε ότι οι ουκρανικές μονάδες αναγκάστηκαν να μετακινηθούν σε «πιο πλεονεκτικές θέσεις» στην περιοχή, δηλαδή να υποχωρήσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης