Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε μονοπάτι πολέμου ο Macron: Η Ευρώπη να ετοιμάζεται για όλα τα σενάρια και να οπλίσει μέχρι τέλους την Ουκρανία

Σε  μονοπάτι πολέμου ο Macron: Η Ευρώπη να ετοιμάζεται για όλα τα σενάρια και να οπλίσει μέχρι τέλους την Ουκρανία
Η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει πλήρως το Κίεβο και να είναι έτοιμη «για οποιοδήποτε σενάριο» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος 
Σχετικά Άρθρα
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron ζήτησε από την Ευρώπη να είναι προετοιμασμένη για οποιοδήποτε σενάριο για χάρη της… ειρήνης στην Ουκρανία.
Η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει πλήρως το Κίεβο και να είναι έτοιμη «για οποιοδήποτε σενάριο» προκειμένου να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία, δήλωσε ο Macron κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία, την πρώτη Γάλλου προέδρου μετά από 24 χρόνια.
Ο Macron είπε ότι οι σημερινές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της σύγκρουσης στην Ουκρανία, απαιτούν ένα «άλμα» στη συνεργασία μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας για «προετοιμασία για το μέλλον».
Κάναμε αυτό το άλμα από την αρχή της σύγκρουσης στην Ουκρανία, αλλά πρέπει να πάμε ακόμη παραπέρα.
Το καταλαβαίνουμε και έχουμε πάρει σκληρή θέση.
Θα θίξουμε επίσης αυτό το θέμα στο κοινό (γαλλο-γερμανικό) υπουργικό και αμυντικό συμβούλιο την Τρίτη (28/5).
Πρέπει να βοηθήσουμε την Ουκρανία να αντισταθεί μέχρι το τέλος, να την οπλίσουμε, να την εκπαιδεύσουμε, να την υποστηρίξουμε και επίσης να είμαστε προετοιμασμένοι για οποιοδήποτε σενάριο προκειμένου να οικοδομήσουμε μια μακροπρόθεσμη ειρήνη στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο Macron.

Η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει μία ρωσική νίκη

Τόνισε ότι, μετά τα αποτελέσματα της τριήμερης επίσκεψής του στη Γερμανία, θα ήθελε να δει «ένα φιλόδοξο σχέδιο για την άμυνα της Ουκρανίας», την άμυνα και την ασφάλεια της Ευρώπης, με την οικοδόμηση ενός κοινού πλαισίου για αυτήν την ασφάλεια. καθώς και μια κοινή άποψη για την ανάπτυξη, την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ.
Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι πρέπει εντός ΕΕ να δημιουργηθεί ένας συνασπισμός για βαθιά χτυπήματα στη Ρωσία προμηθεύοντας την Ουκρανία με πυραύλους μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς.
Είπε επίσης ότι η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει τη Ρωσία «να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης