Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντίποινα Hezbollah στο Ισραήλ: Επιτέθηκε σε βάσεις με drones και ρουκέτες μετά τα θανατηφόρα χτυπήματα στον Λίβανο

Αντίποινα Hezbollah στο Ισραήλ: Επιτέθηκε σε βάσεις με drones και ρουκέτες μετά τα θανατηφόρα χτυπήματα στον Λίβανο
Η Hezbollah επιτίθεται σε ισραηλινές βάσεις με drones και ρουκέτες μετά από θανατηφόρα χτυπήματα στον Λίβανο
Η Hezbollah επιτέθηκε στις 24 Μαΐου σε διάφορες τοποθεσίες των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) με μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας και βαριές ρουκέτες, αφού έχασε δύο από τους μαχητές της στο νότιο Λίβανο.
Ο θάνατος των δύο μαχητών ανακοινώθηκε μετά από μια σειρά ισραηλινών επιδρομών που έπληξαν τις πόλεις Maroun al-Ras και Mays al-Jabal.
Oι IDF ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι οι επιδρομές είχαν στόχο ένα κτίριο στο Maroun al-Ras, όπου μια ομάδα μαχητών της Hezbollah εντοπίστηκε από στρατιώτες της 869η Combat Intelligence Collection Unit, καθώς και ένα άλλο κτίριο που χρησιμοποιούσε η ομάδα στο Mays al-Jabal. .
Μετά τα φονικά ισραηλινά πλήγματα στο νότιο Λίβανο, η Hezbollah ανακοίνωσε σε ξεχωριστές ανακοινώσεις ότι επιτέθηκε σε αρχηγείο πυροβολικού και τάγματος πυραύλων IDF στο στρατόπεδο Yoav και σε ένα νεοσύστατο αρχηγείο της 91ης Μεραρχίας στη βάση Ayelet με drones αυτοκτονίας.
Η ομάδα είπε επίσης ότι οι μαχητές της εκτόξευσαν αυτοσχέδιους ρουκέτες Burkan στην τοποθεσία al-Malikiyah και εκτόξευσαν δύο βαριές ρουκέτες Falaq στο αρχηγείο μιας μονάδας από την 769η Ταξιαρχία στη βάση Beit Hillel τον στρατώνα και το αρχηγείο μιας συνοριακής μονάδας στο Dovev. 

Δύο ακόμη επιθέσεις με ρουκέτες στόχευσαν ένα κτίριο που κατέλαβαν ισραηλινά στρατεύματα στον οικισμό των χωριών Margaliot και στην τοποθεσία Ramtha.

Επιπλέον, η Hezbollah είπε ότι οι μαχητές της κατέστρεψαν ένα άρμα με κατευθυνόμενο πύραυλο στην περιοχή Harsh Shtola με κατευθυνόμενο πύραυλο και έπληξαν εξοπλισμό συλλογής πληροφοριών του IDF στην τοποθεσία Bayad Blida και τον οικισμό al-Manara χρησιμοποιώντας «κατάλληλα όπλα ".
Η ομάδα σημείωσε σε ανακοινώσεις ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν για την υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού και της αντίστασης στη Λωρίδα της Γάζας και ως απάντηση στα πρόσφατα ισραηλινά πλήγματα στο νότιο Λίβανο.
Οι επιθέσεις προκάλεσαν υλικές απώλειες, σύμφωνα με εβραϊκά μέσα ενημέρωσης, που ανέφεραν επίσης ότι τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν.
Ο Ισραηλινός Στρατός απάντησε στοχεύοντας πολλά κτίρια που χρησιμοποιεί η Hezbollah στις πόλεις Σουάνε και Ραμιέ και άλλες υποδομές στην πόλη Γιαρούν.
Ανέφερε επίσης ότι ένα drone έπληξε μια ομάδα μαχητών της Hezbollah στην πόλη Χανίν.

Οι τέσσερις πόλεις βρίσκονται όλες στο νότιο Λίβανο.

Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα μετά τα αντίποινα.
Από το ξέσπασμα του ισραηλινού πολέμου στη Γάζα τον περασμένο Οκτώβριο, η Hezbollah και οι σύμμαχοί της άρχισαν να εξαπολύουν σχεδόν καθημερινές επιθέσεις εναντίον του IDF για να υποστηρίξουν το Κίνημα της Χαμάς και άλλες παλαιστινιακές ένοπλες φατρίες στη Λωρίδα.
Μέχρι στιγμής, οι συγκρούσεις στα σύνορα έχουν οδηγήσει σε δέκα θανάτους αμάχων από την ισραηλινή πλευρά, καθώς και σε τουλάχιστον 14 στρατιώτες και εφέδρους του Ισραηλινού Στρατού.
Από την πλευρά του Λιβάνου, περισσότεροι από 400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, μεταξύ των οποίων 297 μαχητές της Hezbollah και τουλάχιστον 70 πολίτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης