Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα αμερικανικά GLSDB αποδείχτηκαν τελείως ευάλωτα στα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου

Τα αμερικανικά GLSDB αποδείχτηκαν τελείως ευάλωτα στα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου
Οι τεχνικές ελλείψεις σχετίζονται με την πλοήγηση, την αντίσταση εμπλοκής και άλλες πτυχές που επηρεάζουν την απόδοση μάχης του συστήματος
Η Boeing θα χρειαστεί αρκετούς μήνες για να εξαλείψει την ευπάθεια του συστήματος GLSDB (Ground-Launched Small Diameter Bomb) στον ρωσικό ηλεκτρονικό πόλεμο (EW), σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.
Το συγκεκριμένο σύστημα, το οποίο είναι ένα όπλο ακριβείας που χρησιμοποιείται για την καταστροφή επίγειων στόχων, έχει επιδείξει ανεπαρκή αντίσταση στον ηλεκτρονικό πόλεμο.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ William LaPlante, παρά την ικανότητα του GLSDB να ξεπερνά ορισμένα εμπόδια, το σύστημα έχει αποδειχθεί λιγότερο ανθεκτικό από άλλα παρόμοια συστήματα, όπως το GMLRS (Guided Multiple Launch Rocket System) και το JDAM-ER (Joint Direct Attack).
Ο LaPlante σημείωσε ότι εκτός από την ευπάθεια στον ηλεκτρονικό πόλεμο, υπάρχουν και άλλα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα και η αξιοπιστία του συστήματος GLSDB.
Οι τεχνικές ελλείψεις σχετίζονται με την πλοήγηση, την αντίσταση εμπλοκής και άλλες πτυχές που επηρεάζουν την απόδοση μάχης του συστήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης