Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schnabel (EKT): Πιθανή, η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο, αλλά χρειάζεται προσοχή - Όχι σε γρήγορες περικοπές

Schnabel (EKT): Πιθανή, η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο, αλλά χρειάζεται προσοχή - Όχι σε γρήγορες περικοπές

Η Γερμανίδα οικονομολόγος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ εμφανίστηκε βέβαιη ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει στο 2% το 2025

Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση για μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Ιούνιο, εξέφρασε η Γερμανίδα οικονομολόγος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Isabel Schnabel, προειδοποιώντας -την ίδια στιγμή- για τον κίνδυνο των γρήγορων περικοπών.
«Εάν οι προοπτικές για τον πληθωρισμό και τα νέα δεδομένα μας δώσουν εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός θα συγκλίνει σταθερά προς τον στόχο μας του 2%, μια μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο είναι πιθανή» επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τον πληθωρισμό, η ίδια επεσήμανε ότι η πορεία προς τη σταθερότητα των τιμών είναι ανώμαλη. «Βλέπουμε ότι ορισμένα στοιχεία του πληθωρισμού αποδεικνύονται επίμονα – ιδίως ο εγχώριος πληθωρισμός και ειδικότερα οι υπηρεσίες. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και πρέπει να δώσουμε αρκετό χρόνο. Θα ήθελα να προειδοποιήσω να μην προχωρήσουμε πολύ γρήγορα, επειδή υπάρχει κίνδυνος πολύ γρήγορης μείωσης των επιτοκίων. Και αυτό πρέπει οπωσδήποτε να το αποφύγουμε» τόνισε η ίδια.
Τέλος, η Schnabel εμφανίστηκε βέβαιη ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει στον στόχο του 2% το 2025

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης