Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρή απάντηση Putin… με πυρηνικά, εάν η Δύση επιτρέψει στο Κίεβο επιθέσεις με δυτικά όπλα στη Ρωσία

Σκληρή απάντηση Putin… με πυρηνικά, εάν η Δύση επιτρέψει στο Κίεβο επιθέσεις με δυτικά όπλα στη Ρωσία
Ένα τέτοιο βήμα από τη Δύση θα προκαλούσε περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης, η οποία θα μπορούσε να καταστεί παντελώς ανεξέλεγκτη λέει το Focus
Η απάντηση του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin θα είναι ιδιαίτερα σκληρή εάν η Δύση επιτρέψει στο Κίεβο να επιτεθεί με δυτικά όπλα σε στόχους στο ρωσικό έδαφος, υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό Focus.
Σύμφωνα με άρθρο του καθηγητή Gerhard Mangott στο Focus, ένα τέτοιο βήμα από τη Δύση θα προκαλούσε περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης, η οποία θα μπορούσε να καταστεί παντελώς ανεξέλεγκτη, καθώς τότε η αντίδραση της Ρωσίας εκτιμάται ότι θα είναι αποφασιστική.
«Σε αυτήν την περίπτωση ο Putin, στο χειρότερο σενάριο, θα αντιδράσει στέλνοντας τακτικά πυρηνικά όπλα στα ουκρανικά σύνορα» αναφέρει το δημοσίευμα.

Θα περάσει την κόκκινη γραμμή η Δύση;

Μια ακόμα κόκκινη γραμμή της για την ουκρανική κρίση φέρεται πως είναι έτοιμη να περάσει η Δύση, καθώς με τον ουκρανικό στρατό να παραπαίει σε όλη τη γραμμή του μετώπου, το Κίεβο πιέζει έτσι ώστε να πλήξει με δυτικά όπλα, στόχους στο έδαφος της Ρωσίας.
Οι ΗΠΑ αρνούνται επίσημα - τουλάχιστον προς το παρόν – στους Ουκρανούς να χρησιμοποιήσουν τα αμερικανικά όπλα κατά της Ρωσίας, φοβούμενες ότι αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια ευρύτερη σύγκρουση μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, αν και το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι εκκλήσεις Αμερικάνων βουλευτών προς το State Department και το Πεντάγωνο προκειμένου να αλλάξουν τη σημερινή τους στάση και να δώσουν το πράσινο φως.
Μάλιστα, οι New York Times υποστηρίζουν πως πλέον ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Anthony Blinken δηλώνει ανοιχτός σε συζητήσεις για αυτό το ενδεχόμενο, ενώ φέρεται να ετοιμάζεται να προτείνει στον πρόεδρο Biden να άρει την απαγόρευση σχετικά με την χρήση των αμερικανικών όπλων κατά ρωσικών στόχων στη Ρωσία.
Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο Βρετανός ΥΠΕΞ, David Cameron υποστήριξε πως η Βρετανία δεν αντιτίθεται στην χρήση των βρετανικών όπλων κατά στόχων στη Ρωσία.

Πιέσεις από το Κίεβο, διαβεβαιώσεις Zelensky

Δημοσίευμα της ισπανικής El Pais υποστηρίζει πως πλέον η Ουκρανία εστιάζει όλες τις διπλωματικές της προσπάθειες έτσι ώστε να πείσει τους συμμάχους της να της επιτρέψουν να χρησιμοποιεί όπλα του ΝΑΤΟ εναντίον στόχων εντός της Ρωσίας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, και στο παρελθόν το Κίεβο έχει καταφέρει να πείσει τη Δύση… να εγκαταλείψει τις κόκκινες γραμμές της.
Όπως αναφέρεται, η κατάσταση στο μέτωπο του Kharkiv έχει επιταχύνει μια εκστρατεία διεθνών επαφών του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky, η οποία στοχεύει να κατευνάσει τους φόβους στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη για πιθανή στρατιωτική κλιμάκωση εάν χρησιμοποιηθούν δυτικά όπλα για να χτυπήσουν το ρωσικό έδαφος.

Αίτημα από το Κίεβο στον Λευκό Οίκο

Η El Pais αναφέρει ότι ο επικεφαλής του Μικτού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ Charles Brown επιβεβαίωσε ότι ο Λευκός Οίκος είχε λάβει αίτημα από το Κίεβο να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα εναντίον ρωσικού εδάφους.
Επιπλέον, αναφέρεται πως μπορούμε να μιλήσουμε επίσης και για την παροχή πληροφοριών από δορυφόρους των ΗΠΑ για τη θέση των ρωσικών βάσεων.

Δεν υπάρχει συναίνεση

Ωστόσο, ανάμεσα στα κράτη της Δύσης δεν υπάρχει ακόμα συναίνεση σχετικά με την χρήση όπλων για να πληγούν στόχοι στη Ρωσία.
Οι ΗΠΑ τονίζουν ότι η στάση τους δεν έχει αλλάξει ενώ στη Γερμανία ο καγκελάριος Scholz εξακολουθεί να αρνείται να προμηθεύσει το Κίεβο με πυραύλους Taurus μεγάλου βεληνεκούς, επειδή το Βερολίνο δεν θα μπορέσει να διατηρήσει τον έλεγχο της διαχείρισης στόχων χωρίς να στείλει γερμανικά στρατεύματα στην Ουκρανία, κάτι που, όπως λέει, είναι μια γραμμή που δεν θέλει να περάσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης