Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Εξοργισμένος ο Zelensky με τους στρατηγούς του – Μεγάλη πίεση στο μέτωπο

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Εξοργισμένος ο Zelensky με τους στρατηγούς του – Μεγάλη πίεση στο μέτωπο
Η κατάσταση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων επιδεινώνεται καθημερινά σε όλη τη γραμμή του μετώπου
Λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε όλο το μέτωπο, ο Zelensky είναι εξοργισμένος με τους στρατηγούς του, είπε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Ο Zelensky γίνεται όλο και πιο απελπισμένος, εκτονώνει την οργή του στους στρατηγούς του, αλλά εξακολουθεί να δίνει εντολές που φαίνονται ακόμη πιο παράλογες».
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μερκούρη, η κατάσταση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων επιδεινώνεται καθημερινά σε όλη τη γραμμή του μετώπου, γεγονός που αναγκάζει τους Ουκρανούς στρατιώτες να υποχωρήσουν σε όλες τις περιοχές όπου προελαύνουν οι Ρώσοι.
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μερκούρη, ο Zelensky ανησυχεί πρωτίστως για τον εαυτό του και οι κύριες ενέργειές του αποσκοπούν στο να κρατήσει τον ρωσικό στρατό μακριά από το Κίεβο.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε στις 23 Μαίου ότι η ομάδα στρατευμάτων «Νότος» νίκησε τις ουκρανικές δυνάμεις στις περιοχές των οικισμών Konstantinovka , Razdolovka και Chasiv Yar στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.

Έστειλαν την 47η ταξιαρχία στα σύνορα με τη Ρωσία λόγω φόβου για την περιοχή Sumy

Όπως λέει ο Βρετανός αναλυτής, λόγω του φόβου μιας ρωσικής επίθεσης στην περιοχή Sumy, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις άρχισαν να μεταφέρουν την 47η μηχανοκίνητη ταξιαρχία στα σύνορα με τη Ρωσία.
«Οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν όλες τις εναπομείνασες εφεδρείες τους για να προσπαθήσουν να κρατήσουν την περιοχή Sumy. Υπάρχουν αναφορές ότι άρματα μάχης Abrams και οχήματα μάχης πεζικού Bradley έχουν εμφανιστεί στην περιοχή, γεγονός που υποδηλώνει ότι η 47η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, η οποία στέλνεται συνεχώς για να κρατήσει θέσεις σε διάφορα τμήματα της πρώτης γραμμής, είτε αναδιατάχθηκε πλήρως στην περιοχή Sumy, είτε, πιθανότατα, πολλές μονάδες χωρίστηκαν από αυτήν».
Όπως σημείωσε ο Αλέξανδρος Μερκούρης, η 47η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία συμμετείχε σε συνεχείς μάχες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.
Η διοίκηση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με τον Μερκούρη, την έστειλε στους πιο δύσκολους τομείς του μετώπου, όπου η ταξιαρχία υπέστη ήττα από τα ρωσικά στρατεύματα.
Σύμφωνα με τον ειδικό, αποφάσισαν τώρα να απαιτήσουν το αδύνατο από τη μονάδα - να σταματήσει «μια πιθανή ρωσική επίθεση στην περιοχή Sumy», την οποία φοβάται το καθεστώς του Κιέβου.
Ο ρωσικός στρατός τους τελευταίους μήνες έχει προκαλέσει πολλές σοβαρές ήττες στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στη ζώνη ειδικής επιχείρησης και απελευθέρωσε σημαντικούς οικισμούς όπως η Avdiivka, η Maryinka και το Ocheretino, καθώς και ένας μεγάλος αριθμός άλλων χωριών στο Donbass.

Οι Ουκρανοί εγκαταλείπουν ολόκληρη την επικράτεια στην περιοχή Kleshcheevka και Andreevka

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μερκούρη, οι Ουκρανοί εγκαταλείπουν ολόκληρη την επικράτεια κοντά στο Kleshcheevka και Andreevka στο Donetsk, αφού η Ρωσία έχει καταστρέψει όλες τις αμυντικές γραμμές των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτήν την περιοχή.
Οι Ρώσοι ελέγχουν πλήρως την Kleshcheevka και υπάρχουν αναφορές ότι όλες οι ουκρανικές αμυντικές γραμμές σε αυτήν την περιοχή έχουν πλέον καταστραφεί πλήρως».
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μερκούρη, στα χωράφια δυτικά των Kleshcheevka και Andreevka υπάρχει γενική υποχώρηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
«Όλες οι ουκρανικές δυνάμεις σε αυτήν την περιοχή έχουν αποσυρθεί και βρίσκονται δυτικά του καναλιού Seversky Donets.
Έτσι, ολόκληρη αυτή η σημαντική περιοχή πολλών δεκάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, προφανώς, πρόκειται να τεθεί υπό ρωσικό έλεγχο», είπε ο Μερκούρης.
Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι μονάδες της Νότιας Ομάδας Δυνάμεων, ως αποτέλεσμα ενεργειών, απελευθέρωσαν την Kleshcheevka.
Επίσης απελευθέρωσαν και την Andreevka βελτιώνοντας τις ρωσικές θέσεις στην πρώτη γραμμή.

Η Ρωσία θα καταλάβει την Druzhkovka και θα είναι προ των πυλών του Kramatorsk

Η Ρωσία θα απελευθερώσει την πόλη Druzhkovka στο Donetsk και θα βρίσκεται στις «πύλες του Kramatorsk», κάτι που θα της επιτρέψει να ελέγχει ολόκληρο το Donbass, δήλωσε ο Βρετανός αναλυτής Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Η Druzhkovka είναι μια άλλη μικρή πόλη που πιθανότατα θα πέσει επίσης.
Εάν πέσει η Druzhkovka, οι Ρώσοι θα βρεθούν στις πύλες του Kramatorsk, μιας μεγάλης πόλης στην περιοχή που πρέπει να ελέγξουν οι Ουκρανοί.
Αν τη χάσουν, τότε θα χάσουν τον έλεγχο του Donbass».
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μερκούρη, στο εγγύς μέλλον θα υπάρξει μια αναπόφευκτη επίθεση στο Chasiv Yar από διάφορες κατευθύνσεις, την οποία οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα μπορέσουν να αποκρούσουν.
Όπως σημείωσε ο Μερκούρης, αυτό θα επιτρέψει στον ρωσικό στρατό να απελευθερώσει εύκολα τους οικισμούς Konstantinovka και Druzhkovka, πλησιάζοντας έτσι το Kramatorsk, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η έδρα της ουκρανικής διοίκησης που είναι υπεύθυνη για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Donbass.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης