Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scott Ritter (πρ. CIA) : Η απελπισία του Zelensky παρασέρνει το ΝΑΤΟ σε μονοπάτι θανάτου στη Ρωσία

Scott Ritter (πρ. CIA) : Η απελπισία του Zelensky παρασέρνει το ΝΑΤΟ σε μονοπάτι θανάτου στη Ρωσία
«Ο Zelensky είναι απελπισμένος αυτή τη στιγμή, γι' αυτό προσπαθεί να εφεύρει ... νέους κανόνες πολέμου» τονίζει ο πρώην αξιωματικός της CIA
Ο αρχηγός του καθεστώτος του Κιέβου, Volodymyr Zelensky, προσπαθεί να παρασύρει το ΝΑΤΟ σε ένα θανατηφόρο μονοπάτι σύγκρουσης με τη Ρωσία, εξαιτίας της απόγνωσής του, υποστηρίζει ο πρώην αξιωματικός της CIA ΗΠΑ Scott Ritter σε συνέντευξή του στο YouTube κανάλι του Danny Haiphong.
«Μιλάμε για ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό που εκτελεί μια αποστολή σύμφωνα με τον στόχο εθνικής ασφάλειας της χώρας.
Το ΝΑΤΟ δεν είναι μέρος της σύγκρουσης, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει με την κατάρριψη αυτού του εξοπλισμού, δηλαδή των ρωσικών πυραύλων», επισήμανε στην τοποθέτησή του ο Ritter.
«Αυτό τους κάνει κυριολεκτικά συμβαλλόμενο μέρος στη σύγκρουση», υπερθεμάτισε σχετικά με μια πιθανή δυτική εμπλοκή στον πόλεμο.
«Ο Zelensky είναι απελπισμένος αυτή τη στιγμή, γι' αυτό προσπαθεί να εφεύρει ... νέους κανόνες πολέμου και παρόμοια τρικ», επισήμανε ο πρώην αξιωματικός της υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ.
Κι εξηγεί ότι «για να καταλάβετε τον παραλογισμό του σχεδίου του Zelensky, το ΝΑΤΟ δεν έχει καν το δικαίωμα να αναγνωρίζει ρωσικούς πυραύλους με τα ραντάρ του, αυτό είναι ήδη μια πράξη πολέμου».

«O Zelensky δεν γνωρίζει καν τι σημαίνει πράξη πολέμου»

Ο πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών αναφέρθηκε και στο σχέδιο του Ουκρανού προέδρου για την αξιοποίηση των πολωνικών συστημάτων αεράμυνας.
Ειδικότερα, επιθυμία του Zelensky είναι η Πολωνία να χρησιμοποιήσει τους Patriots της για να καταρρίψει ρωσικούς πυραύλους πάνω από την Ουκρανία.
Επ΄ αυτού, ο Ritter εκτιμάει πως ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου δεν καταλαβαίνει, καν ότι κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με πράξη πολέμου.
«Η Ρωσία κατέστησε σαφές στην αρχή της ειδικής επιχείρησης ότι αυτή είναι μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και ότι δεν θα ανεχθεί την παρέμβαση του ΝΑΤΟ», κατέληξε ο πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.
Νωρίτερα, το περιοδικό Foreign Affairs υπενθύμιζε ότι ο ουκρανικός στρατός δεν θα είναι σε θέση να εκτοπίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τις θέσεις του, ακόμη και αν λάβει νέα βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες και στρατιωτική εκπαίδευση σε δυτικές χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης