Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή Zakharova: Η Ρωσία θα χτυπήσει στόχους στη Βρετανία, εάν η Ουκρανία πλήξει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Οργή Zakharova: Η Ρωσία θα χτυπήσει στόχους στη Βρετανία, εάν η Ουκρανία πλήξει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα
H Zakharova επανέλαβε μια προειδοποίηση που εξέδωσε για πρώτη φορά η Μόσχα νωρίτερα τον Μάιο, αφού ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών David Cameron είπε πως η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί όπλα που παρέχονται από το Λονδίνο για να χτυπήσει στόχους εντός της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα
Ξεκάθαρη ήταν η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Δήλωσε ότι η Ρωσία θα χτυπήσει βρετανικούς στόχους, εάν χρησιμοποιηθούν βρετανικά όπλα από την Ουκρανία για να πληγεί ρωσικό έδαφος.
Σύμφωνα με τη Zakharova βρετανικοί στόχοι «στο έδαφος της Ουκρανίας και πέρα από τα σύνορά της» θα μπορούσαν να χτυπηθούν σε ένα τέτοιο σενάριο.
Επανέλαβε μια προειδοποίηση που εξέδωσε για πρώτη φορά η Μόσχα νωρίτερα τον Μάιο, αφού ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών David Cameron είπε πως η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί όπλα που παρέχονται από το Λονδίνο για να χτυπήσει στόχους εντός της Ρωσίας.
Η Ρωσία αντέδρασε με οργή σε αυτή την παρατήρηση και την ανέφερε ως έναν από τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να πραγματοποιήσει ασκήσεις τον Μάιο προκειμένου να προσομοιώσει την εκτόξευση τακτικών πυρηνικών πυραύλων.

Καταδικασμένη σε αποτυχία η διάσκεψη της Ελβετίας για την Ουκρανία

Αναφερόμενη στη διάσκεψη για την Ουκρανία (15 -16/6 στην Ελβετία) τόνισε ότι δεν στοχεύει στην επίτευξη ειρήνης αλλά, αντίθετα, στην καθυστέρηση της πραγματικής πολιτικής έκβασης της κατάστασης γύρω από τη Ρωσία και την Ουκρανία.
«Στοχεύει όχι στην επίτευξη της ειρήνης, αλλά στη συνέχιση των μάταιων προσπαθειών να προκληθεί, όπως λένε, μια στρατηγική ήττα της Ρωσίας ή ήττα στο πεδίο της μάχης, την οποία ελπίζουν να ενισχύσουν πολιτικά ή να καταγράψουν κάπου.
Μπορώ να σας πω αμέσως ότι αυτή η διάσκεψη θα τελειώσει χωρίς αποτέλεσμα.
Θα περιοριστεί σε κάποιες συναθροίσεις δυτικών και ουκρανικών εκπροσώπων.
Είναι άσκοπη.
Είναι καταδικασμένη να αποτύχει a priori», τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Σημείωσε ότι εκείνοι που αγαπούν πραγματικά την ειρήνη δεν θα επέτρεπαν τις παραδόσεις όπλων ούτε θα έδιναν πράσινο φως σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης