Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόκκινος συναγερμός από το Πεντάγωνο των ΗΠΑ: Οι Houthis θέλουν και ... μπορούν να χτυπήσουν στη Μεσόγειο

Κόκκινος συναγερμός από το Πεντάγωνο των ΗΠΑ: Οι Houthis θέλουν και ... μπορούν να χτυπήσουν στη Μεσόγειο
Σοβαρά πλήγματα των Houthis στη Μεσόγειο βλέπουν Αμερικανοί αξιωματούχοι
Σχετικά Άρθρα
Ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου αποκάλυψε ότι οι Houthis διαθέτουν όπλα ικανά να φτάσουν στη Μεσόγειο Θάλασσα, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της οργάνωσης που προαναγγέλλει επέκταση των ναυτιλιακών  επιχειρήσεων πέρα ​​από την περιοχή του άμεσου γεωγραφικού της ενδιαφέροντος.
Οι ανησυχίες εντός της αμερικανικής κυβέρνησης επικεντρώνονται γύρω από την ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης να επεκτείνουν τα πλήγματά τους από την Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν προς τη Μεσόγειο - κάτι άλλωστε που έχει προαναγγελθεί από τους σιίτες αντάρτες.
Ο αξιωματούχος,διατηρώντας την ανωνυμία του, ανέδειξε μάλιστα την πρόσβαση των Houthis σε εξόχως προηγμένους οπλισμούς, που είθισται συχνά να υποτιμώνται από τους Δυτικούς.
Έπέστησε, δε, την προσοχή για τη χρήση βαλλιστικών πυραύλων κατά πλοίων, κάτι που είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο, ιδίως όταν συνδυάζεται με επιθέσεις με drones.

Οι Houthis μετατρέπουν τη Μεσόγειο σε θέατρο τρόμου - Στο μάτι του κυκλώνα Ελλάδα και Κύπρος

Μετά την Ερυθρά Θάλασσα οι αντάρτες Houthis της Υεμένης επεκτείνουν το πεδίο των επιχειρήσεων τους και στη Μεσόγειο, διαμηνύοντας παράλληλα ότι θα στοχεύσουν οποιοδήποτε πλοίο κινείται προς το Ισραήλ στην ευρύτερη περιοχή.
Η σχετική εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στις ήδη ανησυχητικές προειδοποιήσεις του αρχηγού της οργάνωσης, σύμφωνα με τις οποίες, τα πλοία των χωρών που συμμετέχουν στην επιχείρηση «Ασπίδες» της ΕΕ, αποτελούν δυνάμει νόμιμο στόχο.
Φυσικά, ο επικίνδυνος βαθμός εμπλοκής της χώρας μας στην εν λόγω επιχείρηση, καθώς και η στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη ως προς τον ισραηλινό πόλεμο στη Γάζα, καθιστούν τη χώρα μας αρκετά ευάλωτη στα πλήγματα των Houthis.
Επομένως, η επέκταση των επιχειρήσεων της οργάνωσης πλησιέστερα στα εθνικά ύδατα, σηματοδοτεί... κόκκινο συναγερμό για την ελληνική άμυνα, και ιδιαίτερα το Πολεμικό Ναυτικό.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των σιιτών ανταρτών Yahya Sarea, «θα στοχεύσουμε πλοία που κατευθύνονται προς ισραηλινά λιμάνια στη Μεσόγειο Θάλασσα σε οποιαδήποτε περιοχή μπορούμε να προσεγγίσουμε».
Επισημαίνεται ότι οι Houthis επιτίθενται σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν από τον Νοέμβριο, εν μέσω επιχειρήσεων που αποκαλούν καμπάνια αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους και ενάντια στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης