Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος ξεσκεπάζει τους Βρετανούς - Κανένα στοιχείο δεν δείχνει τη μεταφορά όπλων από την Κίνα στη Ρωσία

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος ξεσκεπάζει τους Βρετανούς - Κανένα στοιχείο δεν δείχνει τη μεταφορά όπλων από την Κίνα στη Ρωσία
Οι Αμερικανοί σημειώνουν ότι θα διαβουλευτούν με εκπροσώπους της βρετανικής κυβέρνησης προκειμένου να «καταλάβουν σε τι ακριβώς αναφερόταν αυτή η δήλωση»
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διαθέτουν πληροφορίες σχετικά με υποτιθέμενα σχέδια της Κίνας να προμηθεύσει τη Ρωσία με φονικά όπλα, που θα αξιοποιηθούν στον πόλεμο στην Ουκρανία, τονίζει ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Jake Sullivan.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκφράσει ανησυχίες για την υποτιθέμενη πιθανή προμήθεια όπλων από την Κίνα στη Ρωσία ήδη από το 2022.
«Δεν το είδαμε το 2022, δεν το είδαμε το 2023 και δεν το είδαμε μέχρι τώρα», παραδέχτηκε ο σύμβουλος του BIden, σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του υπουργού Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου. 
Προηγουμένως ο Βρετανός ΥΠΑΜ είχε ισχυριστεί ότι το Λονδίνο και η Ουάσιγκτον είχαν πληροφορίες πως η Κίνα φέρεται να σχεδιάζει να προμηθεύσει τη Ρωσική Ομοσπονδία με φονικά όπλα που προορίζονται προς αξιοποίηση στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Ο βοηθός του Αμερικανού ηγέτη σημείωσε ότι αναμένει να πραγματοποιήσει διαβουλεύσεις με εκπροσώπους της βρετανικής κυβέρνησης προκειμένου να «καταλάβουν σε τι ακριβώς αναφερόταν αυτή η δήλωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης