Τελευταία Νέα
Διεθνή

Szijjarto (Ουγγαρία): Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος εάν η Δύση στείλει στρατό στην Ουκρανία – Ψηφίστε εθνικά κόμματα στις ευρωεκλογές (9/6)

Szijjarto (Ουγγαρία): Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος εάν η Δύση στείλει στρατό στην Ουκρανία – Ψηφίστε εθνικά κόμματα στις ευρωεκλογές (9/6)
«Κάποιοι Ευρωπαίοι πολιτικοί θέλουν να στείλουν στρατιώτες στην Ουκρανία ενώ άλλοι φαντασιώνονται τη χρήση πυρηνικών όπλων», δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών
Εάν αναπτυχθούν δυτικά στρατεύματα στην Ουκρανία, όπως προτείνουν ορισμένοι Ευρωπαίοι πολιτικοί, θα ξεσπάσει ένας νέος παγκόσμιος πόλεμος, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto.
«Κάποιοι Ευρωπαίοι πολιτικοί θέλουν να στείλουν στρατιώτες στην Ουκρανία ενώ άλλοι φαντασιώνονται τη χρήση πυρηνικών όπλων.
Σε κάθε περίπτωση, αυτό θα σημάνει παγκόσμιο πόλεμο και όσοι βρίσκονται κοντά στην ένοπλη σύγκρουση θα πρέπει να πληρώσουν γι' αυτό», προειδοποίησε
ο Szijjarto μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Αμάν μετά από συνομιλίες με τον Ιορδανό συνάδελφό του Ayman Safadi.
Σημείωσε ότι οι Ούγγροι «έχουν ήδη κουραστεί από αυτές τις επικίνδυνες δηλώσεις» που συνεχίζουν να εκφράζονται για την ουκρανική σύγκρουση.
«Έχουμε κουραστεί από τις προσπάθειες να σύρουμε όλη την Ευρώπη, ακόμη και ολόκληρο τον κόσμο στον πόλεμο.
Έχουμε κουραστεί από τη συζήτηση για ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων και χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία», πρόσθεσε.
Σε σχέση με αυτό, εξέφρασε την ελπίδα ότι στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 6-9 Ιουνίου οι ψηφοφόροι θα μπορέσουν «να στείλουν ένα μήνυμα στους Ευρωπαίους πολιτικούς που λένε ανοησίες».
Η ουγγρική κυβέρνηση ουσιαστικά λέει ότι το ζήτημα του πολέμου και της ειρήνης θα επιλυθεί σε αυτές τις εκλογές και ζητά να στηρίξει τα πολιτικά κόμματα που αντιτίθενται στη συνέχιση της ένοπλης σύγκρουσης στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης