Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yπάρχει και «Άλλη Ουκρανία» - Όσο ο Zelensky είναι πρόεδρος θα έχουμε πόλεμο, η θέση του είναι στη φυλακή, λέει ο Viktor Medvedchuk

Yπάρχει και «Άλλη Ουκρανία» - Όσο ο Zelensky είναι πρόεδρος θα έχουμε πόλεμο, η θέση του είναι στη φυλακή, λέει ο Viktor Medvedchuk
Οι Ουκρανοί, όπως κανείς άλλος, πρέπει να το καταλάβουν αυτό, ότι από τις 21 Μαΐου 2024, δεν υπάρχει κανένας να διαπραγματευτεί εκ μέρους της Ουκρανίας
Ο Viktor Volodymyrovych Medvedchuk, πρόεδρος του κόμματος «Άλλη Ουκρανία», είναι διακεκριμένος πολιτικός, διδάκτωρ στη νομική σχολή και ιδιοκτήτης πολλών επιχειρήσεων, αλλά κυρίως αντίθετος στην ένταξη της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην πρόσδεση στο παρηκμασμένο άρμα της Δύσης.
Σε τελείως διαφορετικό πνεύμα, σε μια συνέντευξη ποταμό στο Ria Novosti, ο Ουκρανός ηγέτης παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα σε σχέση με αυτήν την παρουσιάζουν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης για την πατρίδα του.
Όπως επισημαίνει, ο Volodymyr Zelensky κρατά παρανόμως την εξουσία, αφού η θητεία έληξε στις 21 Μαΐου.
«Δεν μπορεί να κρατήσει τη θέση του, να υπογράψει έγγραφα ή να εκπροσωπήσει τη χώρα του στη διεθνή διπλωματική κονίστρα» ανέφερε, προσθέτοντας: «Ο Zelensky οδήγησε τη χώρα μου στην κατάρρευση, και το έκανε με τη βοήθεια ξένων χωρών».

Η συνέντευξη…

Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ουκρανίας, ο Zelensky είναι παράνομος μετά τις 20 Μαΐου; Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι διορισμοί, τα διατάγματα, οι αποφάσεις θα είναι άκυρες; Τι σημαίνει αυτό για την Ουκρανία

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Συντάγματος της Ουκρανίας, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας εκλέγεται από τους πολίτες της Ουκρανίας βάσει καθολικής, ισότιμης και άμεσης ψηφοφορίας με μυστική ψηφοφορία για περίοδο πέντε ετών .
Ερμηνεύοντας τις διατάξεις του Συντάγματος της Ουκρανίας, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ουκρανίας έκρινε ότι το καθεστώς του Προέδρου της Ουκρανίας δεν περιέχουν κανόνες που να θεσπίζουν θητεία διαφορετική από πέντε έτη.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία δεν έγιναν, ο Zelensky, μετά τη λήξη της θητείας του στις 21 Μαΐου 2024, δεν μπορεί να είναι πρόεδρος, δηλαδή είναι παράνομος.
Στην πραγματικότητα, ο Zelensky έχει οδηγήσει το κράτος της Ουκρανίας σε νομική κατάρρευση.
Πρόκειται για ανοιχτό σφετερισμό της εξουσίας, ο οποίος είναι αντίθετος με το σύνταγμα.
Από τις 21 Μαΐου 2024, δεν μπορεί να ασκήσει προεδρικές εξουσίες, έχει χάσει το δικαίωμα της ασυλίας του και πρέπει να διωχθεί σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ποινικού Κώδικα.

Μπορεί ο Zelensky να εκπροσωπήσει την Ουκρανία στη διεθνή σκηνή μετά τις 20 Μαΐου;

Το ερώτημα δεν είναι αν μπορεί ή όχι, αλλά ότι δεν έχει δικαίωμα να το κάνει.
Δεν εκπροσωπεί πλέον την Ουκρανία, η υπογραφή του δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, αφού δεν έχει νομική ισχύ.
Υπό αυτόν η Ουκρανία έπαψε να υπάρχει οικονομικά και πολιτικά, και από τις 21 Μαΐου 2024 ο έχασε τη νομιμότητά του, έσπασε άλλος ένας πάτος.
Ο Zelensky καταλαβαίνει καλά ότι θα χάσει τις εκλογές.
Ο πρόεδρος του πολέμου δεν έχει καμία πιθανότητα.
Αυτό δείχνει και η προεδρική εκστρατεία του ίδιου του Zelensky, ο οποίος εξαπάτησε κυνικά τον ουκρανικό λαό.
Ο Zelensky πρόδωσε τα συμφέροντα της χώρας του για τη Δύση και τώρα η κατάσταση τον αναγκάζει να παραδώσει τα πάντα χωρίς ίχνος.
Θα υπογράψει οτιδήποτε. Αυτό είναι ό,τι χειρότερο για το μέλλον των Ουκρανών.

Τα ΜΜΕ γράφουν ότι οι δυτικές χώρες θα πείσουν τον Zelensky να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία

Υπερεκτιμάτε την πολιτική του βούληση και την ικανότητά του να αποφασίσει οτιδήποτε.
Όταν η Δύση γράφει ότι… πείθουν τον Zelensky, στέλνουν ένα μήνυμα ότι οι διαπραγματεύσεις είναι δυνατές, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πειθώ του προέδρου του πολέμου.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη νομιμότητα του Zelensky στο Χαρμπίν, είπε: «Σχετικά με τη νομιμότητα, πρέπει πρώτα να απαντηθεί από τα ίδια τα πολιτικά και νομικά συστήματα, αλλά για εμάς, φυσικά, αυτό έχει σημασία, εάν πρόκειται να υπογράψουμε κάποια έγγραφα, φυσικά, πρέπει να υπογράψουμε έγγραφα σε μια τόσο μοιραία περιοχή με νόμιμες αρχές, αυτό είναι προφανές γεγονός».
Η συλλογική Δύση κατέστρεψε την κρατική υπόσταση της Ουκρανίας, ώστε ο Zelensky να μην μπορεί να υπογράψει τίποτα με τη Ρωσία, πολύ περισσότερο να το εφαρμόσει.
Σήμερα θα εκτελέσει οποιαδήποτε εντολή, θα υπογράψει οποιοδήποτε χαρτί και ο Vladimir Puti το καταλαβαίνει πολύ καλά.
Η Ρωσία δικαίως περιμένει πραγματικές προτάσεις από τη Δύση.
Και είναι η απουσία αυτών των προτάσεων που επιβραδύνει την ειρηνευτική διαδικασία και όχι η θέση του παράνομου Προέδρου.
Επιπλέον, οι Ουκρανοί πρέπει να το καταλάβουν αυτό, ότι από τις 21 Μαΐου 2024 δεν υπάρχει κανένας να διαπραγματευτεί εκ μέρους της Ουκρανίας, πόσο μάλλον να υπογράψει έγγραφα.
Ως εκ τούτου, οι εχθροπραξίες δεν μπορούν να τελειώσουν όσο ο Zelensky βρίσκεται στο προεδρικό γραφείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης