Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Zelensky σέρνει το ΝΑΤΟ σε πολεμική κόλαση με ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία – Οργή από Ρωσία, σοκ ΗΠΑ

Ο Zelensky σέρνει το ΝΑΤΟ σε πολεμική κόλαση με ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία – Οργή από Ρωσία, σοκ ΗΠΑ
Πρόταση για τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία ως ύστατο μέσο κατά της Ρωσίας κατέθεσαν δυτικοί  αξιωματούχοι - Η οργισμένη αντίδραση της Ρωσίας οδήγησε τις χώρες του ΝΑΤΟ σε αναδίπλωση
Η συνεχιζόμενη προέλαση του ρωσικού στρατού κατά μήκος του τεράστιου μετώπου στην Ουκρανία, που υποστηρίζεται από την αεροπορική κυριαρχία των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων έχει επιβάλει μία πραγματικότητα που δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς και κυρίως η συλλογική Δύση.
Οι αναγκαστικές παραδόσεις δυτικών όπλων στο Κίεβο δεν λειτουργούν, η παράδοση του «μαγικού» αεροσκάφους F-16 καθυστερεί (υπάρχουν ενδείξεις ότι γίνεται σκόπιμα) ενώ η έλλειψη πυρομαχικών παραμένει.
Την ίδια ώρα ρωσικά αεροσκάφη, drones και πύραυλοι πετούν σχεδόν ελεύθερα ενώ οι Ρώσοι πιλότοι μπορούν να εκτοξεύσουν βόμβες ολίσθησης χωρίς να εισέλθουν ακόμη στον εσωτερικό χώρο της Ουκρανίας, κάτι που προκαλεί οργή αλλά και πανικό σε Κίεβο και δυτικές πρωτεύουσες.

Η πρόταση βόμβα στη  Bundestag που οδηγεί απευθείας σε Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο

Στις αρχές Μαΐου 2024, μια ομάδα Γερμανών βουλευτών υπέβαλε στη Bundestag (σ.σ. Γερμανική Βουλή)
μια πρόταση που πολλοί στη Δύση ονειρευόντουσαν κρυφά εδώ και πολύ καιρό: Να δημιουργηθεί μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, που θα πραγματοποιηθεί 70 χιλιόμετρα ανατολικά των συνόρων του ΝΑΤΟ, όπου όλα τα ρωσικά αεροσκάφη, drones και πύραυλοι θα καταρρίπτονται από τα συστήματα αεράμυνας του ΝΑΤΟ, που βρίσκονται στο έδαφος της Πολωνίας και της Ρουμανίας .
Αυτή η πρόταση υποστηρίχθηκε αμέσως από τον πρώην Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Anders Fogh Rasmussen οποίος δήλωσε ότι «τα συστήματα αεράμυνας του ΝΑΤΟ που επιχειρούν από το έδαφος της Πολωνίας και της Ρουμανίας θα πρέπει να υποστηρίξουν την Ουκρανία».
Όλα αυτά δημιούργησαν το απαραίτητο υπόβαθρο για την πραγματικά επική υστερία του Zelensky, παρατηρεί ο έγκυρος Ρώσος αναλυτής Kirill Strelnikov σε άρθρο του στο Ria Novosti.
Εξοργισμένος από την επιβράδυνση στις παραδόσεις αεροσκαφών F-16, κατηγόρησε τις δυτικές χώρες πως ό,τι χρειαζόταν για τη νίκη της Ουκρανίας «καθυστέρησε ένα χρόνο».
Ο Ουκρανός πρόεδρος έσπευσε να διαβεβαιώσει τους εταίρους του ότι «μία τέτοια βοήθεια δεν θα θεωρηθεί επίθεση από χώρες του ΝΑΤΟ ή τη συμμετοχή τους στη σύγκρουση».
Από το 2022 προσπαθεί ο Zelensky να πείσει το ΝΑΤΟ να δημιουργήσει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia εναντίον του οποίου επιτίθενται οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
non_fly_zone.jpg
Ανεύθυνες πολεμικές κραυγές

Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, διάφορες δυτικές προσωπικότητες εμφανίζονταν επίσης τακτικά στη σκηνή του θεάτρου με παρόμοιες πολεμικές ιαχές που οδηγούν κατευθείαν στην κόλαση.
Κάποτε, ο Πολωνός ταξίαρχος και πρώην επικεφαλής του Γραφείου Εθνικής Ασφάλειας (BNB) της Πολωνίας, Stanislaw Kozei, πρότεινε την κατάρριψη ρωσικών αεροπλάνων και πυραύλων πάνω από την Ουκρανία.
Πρόσφατα, στο κανάλι Welt TV, ο Γερμανός στρατηγός Klaus Wittmann πρότεινε την κατάρριψη των ρωσικών πυραύλων πάνω από την Ουκρανία από τα εδάφη των χωρών του ΝΑΤΟ.
Μόλις πριν από λίγες μέρες, η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο έγραψε ξεκάθαρα πόσο καλό, σωστό και ασφαλές είναι να πολεμάς με τη Ρωσία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εάν καταρριφθούν ρωσικά drones και πύραυλοι, δεν θα έλθει και… η συντέλεια του κόσμου.
«Η υποθετική προστασία μέρους του ουκρανικού εσωτερικού χώρου από τα σύνορα του ΝΑΤΟ δεν θα οδηγήσει σε κλιμάκωση με τη Ρωσία, καθώς αυτό δεν αποτελεί απειλή για τη Ρωσία», αναφέρει η Welt.

Πανικός στη Γερμανία: Άρον – άρον μαζεύει ο Scholz τα περί ζώνης απαγόρευσης πτήσεων

Συνειδητοποιώντας ότι η κατάσταση με την υποθετική ζώνη απαγόρευσης πτήσεων ωθεί την κατάσταση εκτός ελέγχου και πως οι Ρώσοι μπορεί να απαντήσουν συντριπτικά, ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz έσπευσε να διαβεβαιώσει όσους παρακολουθούν στενά την κατάσταση ότι «η Δύση δεν πρέπει να εισαγάγει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία από τα εδάφη των χωρών του ΝΑΤΟ, καθώς αυτό θα οδηγήσει σε μεγάλης κλίμακας σύγκρουση, που ούτε η Γερμανία, ούτε η Ευρώπη, ούτε το ΝΑΤΟ θέλουν.
Μετά τον Scholz και ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Boris Pistorius επανέλαβε ότι «η Γερμανία και άλλες χώρες δεν συζητούν σοβαρά το ενδεχόμενο κατάρριψης ρωσικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από την Ουκρανία - αυτό θα ήταν άμεση συμμετοχή στην σύγκρουση».
Στις αρχές Μαΐου, οι ΗΠΑ απάντησαν στον Zelensky με τον ίδιο περίπου τρόπο στο αίτημά του να επιτρέψει χτυπήματα με αμερικανικά όπλα στο ρωσικό έδαφος.
Οι εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου πέρασαν πολύ καιρό επιλέγοντας άχρωμες λέξεις και τελικά δήλωσαν ότι «η πολιτική του Λευκού Οίκου δεν έχει αλλάξει και τα παρεχόμενα όπλα προορίζονται αποκλειστικά για αμυντικές και όχι επιθετικές επιχειρήσεις σε ρωσικό έδαφος».
Είναι πασιφανές ότι όλη αυτή η ανησυχία του ΝΑΤΟ και της συλλογικής Δύσης βασίζεται στον ζωώδη φόβο τους λόγω της δύναμης και των στρατιωτικών επιτυχιών που καταγράφει η Ρωσία.

scholz_pistorius.jpg

Από το 2022 η ουκρανική απαίτηση για τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων

Οι εκκλήσεις για την επιβολή απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία δεν είναι καινούργιες.
Πρώτος μάλιστα, που έσυρε τον χορό τέτοιων αιτημάτων ήταν ο πρώην πρόεδρος της χώρας Petro Poroshenko, ο οποίος ζητούσε από το ΝΑΤΟ την εφαρμογή του μέτρου από το 2022.
Ο Poroshenko ισχυριζόταν ότι μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων θα έδινε στον ουκρανικό στρατό μια καλύτερη ευκαιρία να αποκρούσει τη ρωσική επίθεση, η οποία τελικά θα ωφελούσε την Ευρώπη και ολόκληρη τη Δύση.
«Αγωνιζόμαστε για την ασφάλεια στην Ευρώπη εδώ, αγωνιζόμαστε για τη Γαλλία, για τη Γερμανία, για την Πολωνία, για την Ισπανία.
Και μπορείτε να φανταστείτε, είμαστε εδώ πολεμώντας για τον Καναδά» είχε πει ο Poroshenko.

Κανείς στη Δύση δεν θέλει να πεθάνει για τον Zelensky

Ο πρώην υπουργός Κοινωνικής Πολιτικής της Ουκρανίας Andrei Reva
παραδέχτηκε πρόσφατα ότι «ο ρωσικός στρατός πέτυχε καλύτερα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια των τριών ημερών της επίθεσης στο Kharkiv από ό,τι ο ουκρανικός στρατός στη διάρκεια ολόκληρης της αντεπίθεσης το καλοκαίρι του 2023.
Πρόσφατα ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Rumen Radev, αν και πλήρως υποταγμένος στα κελεύσματα των ΗΠΑ δεν μπόρεσε παρά να παραδεχθεί ότι «η παράταση της σύγκρουσης στην Ουκρανία οδηγεί μόνο σε νέα θύματα».
Το έγκυρο δυτικό έντυπο Newsweek προχώρησε πιο μακριά, καθώς δημοσίευσε ουσιαστικά ένα άρθρο σχετικά με τη Δύση που τερματίζει τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Το άρθρο επισημαίνει πώς το Κίεβο θα αναγκαστεί σύντομα να συνάψει συμφωνία με τη Μόσχα και θα πρέπει να παραδεχτεί πως τα εδάφη που χάθηκαν τα τελευταία 10 χρόνια ανήκουν στη Ρωσία.
Επίσης αναγνωρίζει πως η Δύση έκανε τεράστιο λάθος, όταν υποσχέθηκε την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ .
Σε αυτό το πλαίσιο, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως στο δυτικό πεδίο ενημέρωσης συζητούν πραγματικά ανοιχτά ότι για τον Zelensky μια προσπάθεια να σύρει το ΝΑΤΟ στη σύγκρουση είναι μια ευκαιρία να βελτιώσει τη θέση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο μέτωπο και να παραμείνει ο πρόεδρος της Ουκρανίας.
«Δεν μπορούμε παρά να χαιρόμαστε που στη Δύση κανείς δεν θέλει να πεθάνει για αυτόν.
Και υποστηρίζουμε πλήρως τους ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ, οι οποίοι αποφεύγουν τις εκκλήσεις του Zelensky σχετικά με τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων», επισημαίνει ο Kirill Strelnikov.
Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν έρθει η στιγμή η Ρωσία να δημιουργήσει τη δική της ζώνη απαγόρευσης πτήσεων μέχρι τα σύνορα με το ΝΑΤΟ, δεν θα ζητήσει από κανέναν άδεια ούτε και συγγνώμη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης