Τελευταία Νέα
Διεθνή

Economist: Οι Ρώσοι κατάφεραν μεγάλη προέλαση προς Kharkiv με λίγες δυνάμεις… αλλά αρχικά είχαν άλλα σχέδια

Economist: Οι Ρώσοι κατάφεραν μεγάλη προέλαση προς Kharkiv με λίγες δυνάμεις… αλλά αρχικά είχαν άλλα σχέδια
Tα αρχικά σχέδια ήθελαν τους Ρώσους να προχωρούν προς την Borshchova (περίπου 20 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Kharkiv και περίπου 16 χιλιόμετρα από τα διεθνή σύνορα) εντός 72 ωρών
Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση φέρεται να σχεδίαζε αρχικά ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα έκαναν γρήγορα σημαντικές προόδους στη βόρεια Περιφέρεια Kharkiv, αλλά η περιορισμένη ομάδα δυνάμεων που αναπτύχθηκε τελικά – περίπου 2.200 στρατιώτες - στην περιοχή υποδηλώνει ότι η ρωσική στρατιωτική διοίκηση πιθανότατα άλλαξε αυτά τα σχέδια ενόψει των επιθετικών επιχειρήσεων.
Ο Economist ανέφερε ότι είδε τα ρωσικά στρατιωτικά σχέδια σχετικά με μια σχεδιαζόμενη ρωσική επίθεση στις κατευθύνσεις της πόλης Kharkiv και Vovchansk.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αρχικά σχέδια ήθελαν τους Ρώσους να προχωρήσουν προς την Borshchova (περίπου 20 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Kharkiv και περίπου 16 χιλιόμετρα από τα διεθνή σύνορα) εντός 72 ωρών, προκειμένου να τοποθετήσουν τις ρωσικές δυνάμεις εντός της εμβέλειας του πυροβολικού στην πόλη Kharkiv.
Τα ρωσικά σχέδια φέρεται επίσης να ζητούν από τις ρωσικές δυνάμεις να προχωρήσουν στο Pechenihy (νότια του Vovchansk και περίπου 50 χιλιόμετρα από τα διεθνή σύνορα) σε απροσδιόριστο χρονικό πλαίσιο.
Η ρωσική επίθεση σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάστηκε αρχικά να ξεκινήσει από στις 15 ή 16 Μαΐου και ο Economist δήλωσε ότι είναι άγνωστο γιατί οι ρωσικές δυνάμεις προώθησαν τις επιθετικές τους επιχειρήσεις στη βόρεια περιοχή του Kharkiv από τις 10 Μαΐου.
Ο Αναπληρωτής Αρχηγός της Ουκρανικής Κύριας Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών (GUR) Υποστράτηγος Vadym Skibitskyi στις 2 Μαΐου ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν συγκεντρώσει περίπου 35.000 στρατιώτες στη διεθνή συνοριακή περιοχή και σχεδίαζαν να συγκεντρώσουν συνολικά 50.000 έως 70.000 άτομα.
Οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να ξεκίνησαν επιθετικές επιχειρήσεις στη βόρεια Περιφέρεια του Kharkiv όταν η Βόρεια Ομάδα Δυνάμεων δεν είχε ισχυρή δύναμη και έχουν δεσμεύσει μόνο περιορισμένο ποσό μαχητικής ισχύος στην περιοχή μέχρι στιγμής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης