Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σπιράλ φονικών συμπτώσεων δείχνει δολιοφθορά κατά του Raisi - Ο Fico, το Κονγκό και η ... ρωσική επιρροή

Σπιράλ φονικών συμπτώσεων δείχνει δολιοφθορά κατά του Raisi - Ο Fico, το Κονγκό και η ... ρωσική επιρροή
«Αν οφειλόταν σε συνθήκες ομίχλης, πώς τα κατάφεραν τα άλλα δύο καλά; Αλλά όχι του προέδρου;» διερωτάται με νόημα ο Michael Maloof, βετεράνος αναλυτής πολιτικής ασφαλείας
Οι Ιρανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν κι επίσημα ότι ο Ιρανός πρόεδρος Ebrahim Raisi, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Hossein Amir Abdollahian και κάθε άλλος επιβάτης της μοιραίας πτήσης σκοτώθηκαν ακαριαία, όταν το ελικόπτερο με το οποίο ταξίδευαν συνετρίβη στην ορεινή βορειοδυτική επαρχία του Ιράν.
Προ διετίας ένας από τους σημαντικότερους αγωγούς στην Ευρώπη σε μια από τις πλέον επιτηρούμενες περιοχές της Βαλτικής Θάλασσας καταστράφηκε σε μια πράξη δολιοφθοράς και οι έρευνες από τους Σουηδούς και τη Δανία ολοκληρώθηκαν ανεπιτυχώς χωρίς να κατονομαστεί ένοχος.
Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας πυροβολήθηκε πέντε φορές αφού διέκοψε τη βοήθεια της χώρας του προς την Ουκρανία, από έναν ηλικιωμένο πολίτη που ενεργούσε μόνος του και ήταν ένθερμος υποστηρικτής της Ουκρανίας.

Ιράν: Οι μυστήριες συνθήκες της συντριβής

Έχουμε λοιπόν ένα περιστατικό, κατά το οποίο ο Ιρανός πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών σκοτώνονται αμφότεροι δύο σε ένα φρικτό δυστύχημα με ελικόπτερο, κατά το οποίο τα άλλα δύο ελικόπτερα συνοδείας κατάφεραν να επιστρέψουν με ασφάλεια.
«Είχες τρία ελικόπτερα να πετούν στη σειρά, το ένα ξαφνικά καταρρίπτεται. Χωρίς να δώσει σήμα κινδύνου. Χωρίς τίποτα. Και αν οφειλόταν σε συνθήκες ομίχλης, πώς τα κατάφεραν τα άλλα δύο καλά; Αλλά όχι του προέδρου;» διερωτάται με νόημα ο Michael Maloof, βετεράνος αναλυτής πολιτικής ασφαλείας ρώτησε τους οικοδεσπότες της εκπομπής The Critical Hour του Sputnik τη Δευτέρα.

«Βεβαρημένο το ιστορικό του Ισραήλ με δολιοφθορές»

Όμως, όπως σημειώνει ο Maloof, το Ισραήλ έχει ιστορικό φερόμενων δολιοφθορών εντός του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων των βομβαρδισμών αγωγών, της δολοφονίας πυρηνικών επιστημόνων και της πρόσφατης απάντησης του Ισραήλ σε μια ιρανική επίθεση που το Ιράν υποστήριξε ότι προήλθε από το Τελ Αβίβ.
«Η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν ήταν επίσης μια πολύ πενιχρή απάντηση, αλλά νομίζω ότι όλα αυτά σχεδιάστηκαν για κάτι πολύ μεγαλύτερο, κάτι σαν αυτό...», υποθέτει ο Maloof.
«Έχετε και άλλα επεισόδια που συμβαίνουν σε όλη τη Δύση, συμπεριλαμβανομένης της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας... Άρα αυτά δεν συμβαίνουν μεμονωμένα. Κάτι μεγαλύτερο συμβαίνει εκεί έξω. Νομίζω ότι οι άνθρωποι προσπαθούν να βάλουν το δάχτυλό τους σε αυτό», πρόσθεσε.

Το αποτυχημένο πραξικόπημα στο Κονγκό από τις ΗΠΑ

Όλως ... περιέργως τη μέρα που συνετρίβη το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου, αξιωματούχοι του στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό (ΛΔΚ) δήλωσαν ότι απέτρεψαν μια απόπειρα πραξικοπήματος και συνέλαβαν 50 άτομα, μεταξύ των οποίων και τρεις Αμερικανούς.
Ωστόσο, ο φερόμενος ηγέτης του πραξικοπήματος, Christian Malanga, σκοτώθηκε σε αυτή την απόπειρα ευθείας παρέμβασης των ΗΠΑ στα εσωτερικά της χώρας της Κεντρικής Αφρικής.
Ο Malanga έζησε στις ΗΠΑ το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του και σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, επισκέφτηκε τον ισραηλινό στρατό το 2015. 


Τι σηματοδοτεί τυχόν ξένη εμπλοκή στην κατάρρευση του ελικοπτέρου του Raisi

Ο Maloof καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι εάν αποκαλυφθεί ότι το Ισραήλ εμπλέκεται στον θάνατο του Raisi, η απάντηση θα είναι τεράστιας κλίμακας.
«Είδατε ποια ήταν η αντίδραση όταν οι Ισραηλινοί χτύπησαν το ιρανικό προξενείο στη Συρία… για πρώτη φορά, το Ιράν έδειξε ότι μπορούσε να χτυπήσει απευθείας το Ισραήλ.
Εάν αυτή η συντριβή του ελικοπτέρου ήταν πράγματι σκόπιμη και θα μπορούσε να συνδεθεί ξανά με το Ισραήλ, νομίζω ότι θα δείτε μια πολύ σημαντική απάντηση», καταλήγει με νόημα στο σχόλιο του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης