Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Να γιατί δεν πάει η Τουρκία στην Eurovision - Δεν βρίσκεις πια ούτε έναν φυσιολογικό εκεί

Erdogan: Να γιατί δεν πάει η Τουρκία στην Eurovision - Δεν βρίσκεις πια ούτε έναν φυσιολογικό εκεί
O Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό ως «δούρειους ίππους της κοινωνικής διαφθοράς
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Tayyip Erodgan άσκησε σκληρή κριτική στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, κατηγορώντας τη διοργάνωση ότι  ενθαρρύνει την «εξουδετέρωση των φύλων», καθώς και ότι «απειλεί την παραδοσιακή οικογένεια».
Όπως μεταδίδει το AP, σε ομιλία του μετά από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό ως «δούρειους ίππους της κοινωνικής διαφθοράς» και τόνισε ότι η κυβέρνησή του είχε δίκιο που κράτησε την Τουρκία εκτός του διαγωνισμού από το 2012.
Ήταν μια προφανής αναφορά στον Ελβετό τραγουδιστή Nemo, ο οποίος κέρδισε τον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision νωρίτερα αυτόν τον μήνα με το «The Code», σχολιάζει το Asssociated Press.


«Σε τέτοιες εκδηλώσεις, έχει γίνει αδύνατο να συναντήσεις ένα φυσιολογικό άτομο» υποστήριξε ο Erdogan του οποίου το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης βρίσκει τις ρίζες του στο ισλαμικό κίνημα της Τουρκίας και του οποίου η κυβέρνηση έχει γίνει λιγότερο ανεκτική στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ τα τελευταία χρόνια.
«Καταλαβαίνουμε πως πήραμε τη σωστή απόφαση κρατώντας την Τουρκία εκτός αυτού του επαίσχυντου διαγωνισμού τα τελευταία 12 χρόνια» πρόσθεσε.
Ο Erdogan ανέδειξε, επίσης, τη Δευτέρα τη σοβαρή μείωση των γεννήσεων στην Τουρκία ως «υπαρξιακή απειλή» και «καταστροφή» για τη χώρα.
Την περασμένη εβδομάδα, το κρατικό στατιστικό ινστιτούτο της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι το ποσοστό γεννήσεων στη χώρα το 2023 είχε μειωθεί κατά μέσο όρο σε 1,51 παιδιά ανά γυναίκα.
Ο Τούρκος πρόεδρος καλεί εδώ και καιρό τις οικογένειες να έχουν τουλάχιστον τρία παιδιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης