Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Δολοφονία βλέπουν τα ΜΜΕ πίσω από τον θάνατο του Raisi - Συλλυπητήρια από τον Erdogan στο Ιράν

Τουρκία: Δολοφονία βλέπουν τα ΜΜΕ πίσω από τον θάνατο του Raisi - Συλλυπητήρια από τον Erdogan στο Ιράν
Ισραηλινή εμπλοκή βλέπουν τα ΜΜΕ της Τουρκίας στη συντριβή του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Ιρανό ηγέτη
συλλυπητήριά του για το θάνατο του Ιρανού Προέδρου Ebrahim Raisi και της συνοδείας του στη συντριβή ελικοπτέρου απέστειλε ξανά ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan.
Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε και τη στήριξη της Τουρκίας στο λαό του Ιράν κατά τη διάρκεια τελετής διορισμού δικαστών και εισαγγελέων.
«Εύχομαι ο Αλλάχ να αναπαύσει τον Ebrahim Raisi και τη συνοδεία του» τόνισε με νόημα ο Erdogan, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία προσέφερε αμέσως βοήθεια στις ιρανικές Αρχές, αποστέλλοντας ένα drone αναγνώρισης κι ένα ελικόπτερο για τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης.
Μάλιστα, ο Erdogan αναφέρθηκε σε εξόχως θετικό τόνο στη συμβολή του Raisi στην επικράτηση της ειρήνης της περιοχής και δεσμεύτηκε ότι η Τουρκία θα σταθεί στο πλευρό του ιρανικού λαού σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.
«Σήμερα λάβαμε θλιβερές ειδήσεις από τη γειτονική και αδελφική μας χώρα, το Ιράν. Μάθαμε ότι ο Πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Ebrahim Raisi και η αντιπροσωπεία που τον συνόδευε έχασαν τη ζωή τους σε συντριβή ελικοπτέρου. Εύχομαι ο Αλλάχ να αναπαύσει τον εκλιπόντα κ. Raisi και τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών και τους άλλους αξιωματούχους που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα. Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μας θλίψη για το τρομερό αυτό δυστύχημα. Εκ μέρους της χώρας μου και του έθνους μου, θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στο λαό του Ιράν», ανέφερε αρχικά ο Τούρκος πρόεδρος και στη συνέχεια σταθηκε στην άμεση ανταπόκριση της Άγκυρας για βοήθεια.

Σενάρια-φωτιά για δολοφονία Raisi

Εντωμεταξύ, στον απόηχο του θανάτου του Raisi παίρνουν φωτιά τα σενάρια γύρω από τη συντριβή του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν καθώς και υπουργό Εξωτερικών Hossein Amir-Abdollahian.
Ειδικότερα, τα τουρκικά ισχυρίζονται ότι αν πρόκειται για δολοφονία, ο νούμερο ένα ύποπτος είναι το Ισραήλ, λόγω των πάγιων εντάσεων με το Ιράν και δεδομένου ότι αποτελεί έναν σημαντικό ενδιάμεσο μηχανισμό του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην ευρύτερη περιοχή.
«Η συντριβή του αεροσκάφους συνέβη σε μια πολύ χαοτική στιγμή, μετά από μια συνάντηση μεταξύ των ηγετών δύο προβληματικών χωρών. Αν ζωγραφίσουμε ένα πορτρέτο στο μυαλό μας μετά τα αντίποινα του Ιράν κατά του Ισραήλ τον περασμένο μήνα, βλέπουμε πόσο ευαίσθητη είναι η κατάσταση.Παρόλο που η περιοχή είναι ομιχλώδης, η πιθανότητα ατυχήματος δεν περνάει από το μυαλό σας», εξηγούν σχετικά τα τουρκικά media.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης