Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Δυτικοί μαζεύουν τους στρατιωτικούς εκπαιδευτές από Ουκρανία - Τρομάζει το χτύπημα της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ

Οι Δυτικοί μαζεύουν τους στρατιωτικούς εκπαιδευτές από Ουκρανία - Τρομάζει το χτύπημα της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ
Η εμφάνιση στρατιωτικών εκπαιδευτών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία… συνεπάγεται σύγκρουση Ρωσίας – ΝΑΤΟ λέει το Responsible Statecraft
Ορισμένα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ που έστειλαν στην Ουκρανία ειδικούς στρατιωτικούς για να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς στρατιώτες έχουν αρχίσει ήδη να τους παίρνουν πίσω υποστήριξε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova σχολιάζοντας τις δηλώσεις της πρωθυπουργού της Εσθονίας, Kaja Kallas, η οποία είπε πως αρκετά δυτικά κράτη έχουν στείλει στρατιωτικές δυνάμεις για να εκπαιδεύσουν τους Ουκρανούς, αλλά τα κράτη αυτά δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη για τους θανάτους των πολιτών τους στην Ουκρανία.
«Ορισμένες χώρες παίρνουν ήδη πίσω τους εκπαιδευτές τους, απλώς σιωπούν για αυτό.
Ελπίζω η γενναία Kaya να σας πει τις λεπτομέρειες» ανέφερε η Zakharova.
Νωρίτερα η πρωθυπουργός της Εσθονίας είχε υποστηρίξει πως δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ ούτε να βομβαρδίσουμε τη Ρωσία, εάν σκοτωθούν Δυτικοί στρατιωτικοί που έχουν σταλεί στην Ουκρανία για να εκπαιδεύσουν τον ουκρανικό στρατό
«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι εάν κάποιος τραυματιστεί στην Ουκρανία, αυτοί που έστειλαν τα στρατεύματα τους θα πουν: Αυτό εμπίπτει στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ. Ας βομβαρδίσουμε τη Ρωσία. Δεν λειτουργεί έτσι, δεν συμβαίνει αυτόματα» λέει μιλώντας στους Financial Times η Kallas.

Responsible Statecraft (ΜΜΕ): Πόλεμος ΝΑΤΟ – Ρωσίας…

Από την πλευρά του πάντως, το Responsible Statecraft προειδοποιεί ότι η εμφάνιση εκπαιδευτών του ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ουκρανίας μπορεί να προκαλέσει... μια στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Όπως αναφέρει σε άρθρο του ο αναλυτής Mark Episkopos «η αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία χωρίς καμία μεγάλης κλίμακας και ρητή συμφωνία με τη Ρωσία πιθανότατα θα παρασύρει τις χώρες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, σε έναν βάναυσο πόλεμο με τις ρωσικές δυνάμεις».
Όπως λέει, σε αυτή την περίπτωση η Μόσχα θα έχει λόγους να εξοντώσει τους ξένους εκπαιδευτές προκειμένου να αποτρέψει μια πιο σοβαρή στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Επιπλέον, επισημαίνει ότι η ιδέα της αποστολής δυτικού στρατεύματος δείχνει ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις καταρρέουν και δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς εξωτερική επέμβαση.
«Αυτή η πρόταση, χωρίς στρατηγική για τον τερματισμό αντί για την κλιμάκωση της σύγκρουσης, είναι ένας άμεσος δρόμος προς την καταστροφή» λέει ο Episkopos.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης