Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αξιωματούχος ασφαλείας Ιράν για ελικόπτερο Raisi: Είμαστε αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο μία μεγάλης δολοφονίας

Αξιωματούχος ασφαλείας Ιράν για ελικόπτερο Raisi: Είμαστε αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο μία μεγάλης δολοφονίας
«Αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο μιας μεγάλης απόπειρας δολοφονίας ή μιας πραγματικής δολοφονίας» είπε χαρακτηριστικά η πηγή ασφαλείας του Ιράν
Ανοιχτό το ενδεχόμενο η συντριβή του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου Ebrahim Raisi να οφείλεται σε δολοφονικό σχέδιο, αφήνει αξιωματούχος ασφαλείας του Ιράν.
«Η πτώση του ελικοπτέρου του Προέδρου την πομπή τριών, δύο εκ των οποίων έφτασαν με ασφάλεια, φέρνει μπροστά μας ένα πολύ σοβαρό και επικίνδυνο συμβάν ασφαλείας.
Αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο μιας μεγάλης απόπειρας δολοφονίας ή μιας πραγματικής δολοφονίας» είπε χαρακτηριστικά η πηγή ασφαλείας του Ιράν.
Εν τω μεταξύ οι ιρακινές αρχές έδωσαν εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών, στην Ερυθρά Ημισέληνο και σε άλλους αρμόδιους φορείς να προσφέρουν τη βοήθειά τους στο γειτονικό Ιράν και να συμμετάσχουν στις έρευνες μετά τη συντριβή σε ορεινή περιοχή του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν και τον υπουργό του των Εξωτερικών.
Υπενθυμίζεται ότι ο Raisi σχεδίαζε να επισκεφθεί την Αρμενία αργότερα την Κυριακή (19/5/2024) αλλά η επίσκεψη αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή, δήλωσε πηγή στο TASS.
Ο Ιρανός πρόεδρος αναμενόταν να συμμετάσχει στο άνοιγμα των διαδρόμων μεταφορών στην Αρμενία.
Το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε νωρίτερα ότι το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο έκανε αναγκαστική προσγείωση κοντά στο χωριό Uzi στην επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν του Ιράν.
Στο ελικόπτερο επέβαιναν ο υπουργός Εξωτερικών και αρκετοί άλλοι Ιρανοί αξιωματούχο

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης