Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι σκότωσαν τον καλύτερο πιλότο που είχε η Ουκρανία – Πύραυλος R37M διέλυσε το αεροσκάφος του

Οι Ρώσοι σκότωσαν τον καλύτερο πιλότο που είχε η Ουκρανία  – Πύραυλος  R37M διέλυσε το αεροσκάφος του
Ο πιλότος ήταν ο αρχηγός του επιτελείου - πρώτος υποδιοικητής μοίρας της 831ης Ταξιαρχίας Τακτικής Αεροπορίας, η οποία χρησιμοποιεί κυρίως μαχητικά αεροσκάφη Su-27
Ένας επιφανής πιλότος της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας (UAF) – πιθανότατα ο καλύτερος - σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά την κατάρριψη του μαχητικού του από τον ρωσικό στρατό πάνω από τη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν στις 18/5/2024 το θάνατο του αντισυνταγματάρχη Denis Vasilyuk.
Ο πιλότος ήταν ο αρχηγός του επιτελείου - πρώτος υποδιοικητής μοίρας της 831ης Ταξιαρχίας Τακτικής Αεροπορίας, η οποία χρησιμοποιεί κυρίως μαχητικά αεροσκάφη Su-27.
Ο Vasilyuk σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας αποστολής μάχης, ανέφερε η ταξιαρχία του σε δήλωση που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα της στο Facebook, σημειώνοντας ότι ο πιλότος πέταξε δεκάδες αποστολές μάχης και ήταν κάτοχος του μεταλλίου του Τάγματος του Θάρρους.

Χτυπήθηκε από πύραυλο αέρος - αέρος R-37M 


Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το Su-27 του Vasiluk χτυπήθηκε από πύραυλο αέρος-αέρος μεγάλου βεληνεκούς R-37M που εκτοξεύτηκε από μαχητικό αεροσκάφος των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων.
Ο R-37M αναπτύχθηκε από τη ρωσική JSC Tactical Missiles Corporation (KTRV) για να εμπλέκει όλους τους τύπους εναέριων στόχων μέρα και νύχτα και υπό όλες τις συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των εχθρικών ηλεκτρονικών αντίμετρων, από πολύ μεγάλη εμβέλεια.
Το βεληνεκές του πυραύλου ξεπερνά τα 200 χιλιόμετρα και είναι ικανός για υπερηχητική ταχύτητα, μεγαλύτερη από 5 Mach, στο τελικό στάδιο της πτήσης του.
Ο R-37M χρησιμοποιεί ένα πολύπλοκο σύστημα καθοδήγησης.
Εάν ο στόχος αλλάξει ξαφνικά πορεία, η τροχιά του πυραύλου μπορεί να διορθωθεί από το μαχητικό αεροσκάφος μέσω μιας ασφαλούς σύνδεσης δεδομένων.
Το ενεργό ραντάρ υποδοχής 9B-1103M-350, το οποίο αναπτύχθηκε από το JSC Research Institute (Agat), ενεργοποιείται σε κοντινή απόσταση από τον στόχο με αποτέλεσμα η κεφαλή του να εκραγεί και να αποφευχθεί η ανίχνευση.
Τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη MiG-31BM των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων , τα μαχητικά πολλαπλών ρόλων Su-35S και τα stealth Su-57 μπορούν επίσης να φέρουν R-37M.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε την κατάρριψη δύο Su-27 των Ουκρανών την περασμένη εβδομάδα, ένα στις 13 Μαΐου και ένα άλλο στις 17 Μαΐου.
Το τελευταίο πιθανότατα ήταν το μαχητικό αεροσκάφος του Vasiluk.
pilotos.jpg

Ρωσική κυριαρχία στον αέρα 


Οι Ουκρανοί χρησιμοποιούσαν περίπου 34 Su-27UB, Su-27S1M και Su-27P1M πριν από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης το 2022.
Πολλά από αυτά τα μαχητικά αεροσκάφη καταρρίφθηκαν ή καταστράφηκαν από τον ρωσικό στρατό.
Σήμερα, η UAF παραμένει σε μεγάλο βαθμό αναποτελεσματική.
Οι δυτικές προσπάθειες να αναζωογονηθεί η αεροπορική δύναμη της Ουκρανίας έχουν μέχρι στιγμής δει πολύ μικρή επιτυχία.
Η Ουκρανία αναμένει τώρα την παράδοση δεκάδων μαχητικών αεροσκαφών F-16 αμερικανικής κατασκευής.
Ωστόσο, πιθανότατα δεν θα κάνουν καμία πραγματική διαφορά μπροστά στην εξαιρετικά ανώτερη ρωσική αεροπορική δύναμη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης