Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταλύτης ανάπτυξης η... Taylor Swift - Πως μπορεί να δώσει ώθηση στην οικονομία της Ευρώπης

Καταλύτης ανάπτυξης η... Taylor Swift - Πως μπορεί να δώσει ώθηση στην οικονομία της Ευρώπης
Η περιοδεία της Taylor Swift θα μπορούσε να τονώσει την οικονομία της Ευρώπης περισσότερο από την Αμερική, προβλέπουν ειδικοί
Δεν υπάρχει αμφιβολία - η Taylor Swift είναι μοναδική στο είδος της.
Η σταρ της αμερικανικής ποπ γέμισε ένα κενό χώρο που ο κόσμος δεν ήξερε ότι είχε με την ψυχρή μουσική της.
Και παρόλο που τα τραγούδια της είναι εντυπωσιακά, η Swift δεν χάνει ευκαιρία για περιοδείες.
Η περιοδεία της Eras, η οποία ξεκίνησε πέρυσι μετά από την παγκόσμια πανδημία, έσπασε ρεκόρ ως η περιοδεία με τα υψηλότερα έσοδα στην ιστορία.
Κάθε πόλη στην οποία εμφανίστηκε είδε μια ώθηση στις επιχειρήσεις, είτε από το λιανικό εμπόριο, τα τρόφιμα και τα ποτά ή τις πωλήσεις δωματίων ξενοδοχείων.
Η επιρροή της Swift είναι τόσο βαθιά που η περιοδεία Eras απέφερε 5 δισ. δολάρια σε καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ σε μόλις έξι μήνες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Nomura.
Η τραγουδίστρια εφαρμόζει τώρα την οικονομική της επιρροή στην Ευρώπη για αυτό το σκληρό καλοκαίρι - και οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα οφέλη του μπορεί να ξεπεράσουν τις ΗΠΑ.

Τι κάνει την Ευρώπη διαφορετική για τη Swift;

Η Swift κάνει πάνω από 50 παραστάσεις, συμπεριλαμβανομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία και την Πολωνία.
Ενώ ο χρόνος και το μακροοικονομικό περιβάλλον διαφέρουν σε κάθε χώρα σε σύγκριση με τις ΗΠΑ, η Ευρώπη στο σύνολό της έχει ορισμένα γενικά πλεονεκτήματα.
«Η Ευρώπη έχει ισχυρότερα δίκτυα δημόσιων συγκοινωνιών από τις ΗΠΑ, και έτσι είναι ευκολότερο να φτάσει κανείς στον χώρο από μια ευρύτερη περιοχή.
Και έτσι, πιστεύουμε ότι ο αντίκτυπος είναι πιθανό να είναι περισσότερο διαδεδομένος από ό,τι σε μια ακτίνα δυόμισι μιλίων», δήλωσε στο Fortune η Natalia Lechmanova, επικεφαλής οικονομολόγος για την Ευρώπη στο Mastercard Economics Institute.
Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν χρειάζεται απαραίτητα να βρίσκονται κοντά σε τοποθεσίες συναυλιών πριν από τη συμμετοχή τους, καθώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν το αποτελεσματικό σύστημα μεταφορών για να τους οδηγήσουν εκεί που πρέπει.
Βοηθά επίσης το γεγονός ότι οι ημερομηνίες περιοδείας του Swift γίνονται το καλοκαίρι, όταν οι άνθρωποι ήδη αναζητούν που θα ταξιδέψουν.
Αν αυτό δεν ήταν αρκετός λόγος, η Swift πρόκειται επίσης να ερμηνεύσει νέα κομμάτια από ένα διπλό άλμπουμ που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα στις επερχόμενες εμφανίσεις της.
Αυτό είναι καλό για τους Αμερικανούς θαυμαστές της ποπ σταρ, πολλοί από τους οποίους έχουν συρρεύσει στο Παρίσι σε μεγαλύτερους αριθμούς από ό,τι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες για να παρακολουθήσουν την παράσταση της Swift.
Άλλοι ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη της Ευρώπης για να πάρουν μια γεύση από το είδωλό τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης