Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Scholz σε Ισραήλ ενάντια σε μια πλήρη χερσαία επιχείρηση στη Rafah

Προειδοποίηση Scholz σε Ισραήλ ενάντια σε μια πλήρη χερσαία επιχείρηση στη Rafah
Ο Γερμανός καγκελάριος είπε ότι θα πρέπει να παραδοθεί μεγαλύτερη ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα - 500 φορτηγά την ημέρα είναι το ελάχιστο
Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz προειδοποίησε για πλήρη χερσαία επιχείρηση στην πόλη Rafah της Λωρίδας της Γάζας και ζήτησε περισσότερη βοήθεια για τον παλαιστινιακό πληθυσμό.
«Συμφωνούμε ομόφωνα στη Γερμανία, στην Ευρώπη, καθώς και στις ΗΠΑ: είναι ανεύθυνο να σκεφτόμαστε τώρα μια επίθεση στη Rafah, όπου πολλά εκατομμύρια πρόσφυγες έχουν καταφύγει και είναι απροστάτευτοι», είπε ο Scholz, σύμφωνα με το πρακτορείο DPA.
«Αυτό δεν μπορεί να τελειώσει καλά», είπε.
Ο καγκελάριος είπε επίσης ότι θα πρέπει να παραδοθεί επαρκής ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.
Η δήλωσή του έγινε δεκτή με δυνατές φωνές από δεκάδες διαδηλωτές κατά του πολέμου στη Γάζα.
"500 φορτηγά την ημέρα είναι το ελάχιστο.
Όποιος διεξάγει πόλεμο είναι επίσης υπεύθυνος για την ανθρωπότητα και τον άμαχο πληθυσμό που πέφτει θύματα πολέμου", είπε ο Scholz.

Στις 6 Μαΐου, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι είχε ξεκινήσει προετοιμασίες για την εκκένωση του πληθυσμού των συνοικιών της ανατολικής Rafah.
Στις 7 Μαΐου, οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις ανακοίνωσαν την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης σε ορισμένες περιοχές στο ανατολικό τμήμα της πόλης και τον έλεγχο του περάσματος της Rafah στα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο.
Νωρίτερα, η διεθνής κοινότητα κάλεσε το Ισραήλ να εγκαταλείψει μια επιχείρηση πλήρους κλίμακας στη Rafah.
Συγκεκριμένα, οι αμερικανικές αρχές δήλωσαν ότι θεωρούν μια τέτοια απόφαση λάθος που θα έβλαπτε τον άμαχο πληθυσμό εκεί και θα αποδυνάμωσε την ασφάλεια του εβραϊκού κράτους.
Οι ισραηλινές αρχές, με τη σειρά τους, επιμένουν ότι η επιχείρηση στη Rafah είναι απαραίτητη για την «πλήρη νίκη» και την ήττα των ενόπλων δυνάμεων της Hamas στη Λωρίδα της Γάζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης