Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λίχτενσταϊν: Νομιμοποιήθηκε ο γάμος των ομοφυλοφίλων

Λίχτενσταϊν: Νομιμοποιήθηκε ο γάμος των ομοφυλοφίλων
Η Γερμανία, η Αυστρία και η Ελβετία είχαν νομιμοποιήσει τον γάμο ομοφυλοφίλων το 2017, το 2019 και το 2022 αντίστοιχα
Το κοινοβούλιο του Λιχτενστάιν, μιας μικρής χώρας, ψήφισε υπέρ της νομιμοποίησης του γάμου ομοφύλων, καθιστώντας την την 22η ευρωπαϊκή χώρα που το κάνει αυτό.
Σχεδόν ομόφωνα, με 24 από τα 25 μέλη να το υποστηρίζουν, οι βουλευτές του γερμανόφωνου κράτους ψήφισαν υπέρ του μέτρου.
Ο Ντάνιελ Σέγκερ, αντιπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του συντηρητικού Προοδευτικού Κόμματος Πολιτών, περιέγραψε την ψήφιση ως «μεγάλη ανακούφιση» μετά τη δεύτερη ανάγνωση της τροποποίησης.
«Αισθανόμαστε την πίεση και την προσδοκία να μην είμαστε η τελευταία γερμανόφωνη χώρα που θα εισάγει τον γάμο για όλους» δήλωσε.
Η Γερμανία, η Αυστρία και η Ελβετία είχαν νομιμοποιήσει τον γάμο ομοφυλοφίλων το 2017, το 2019 και το 2022 αντίστοιχα.
Το 2011, το Λιχτενστάιν νομιμοποίησε την καταχωρισμένη συμβίωση για ομόφυλα ζευγάρια, παρέχοντας ορισμένα από τα ίδια δικαιώματα με τα ετερόφυλα παντρεμένα ζευγάρια.
Το 2022, η χώρα των Άλπεων με λιγότερους από 40.000 κατοίκους φιλοξένησε την πρώτη της εκδήλωση υπερηφάνειας.
Ο μονάρχης, πρίγκιπας Χανς-Άνταμ Β’, υποστηρίζει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, αλλά αντιτίθεται στην υιοθεσία από ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια, παρόλο που η κυβέρνηση ενέκρινε τα δικαιώματα υιοθεσίας το 2023 μετά από απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου.
Η μόνιμη αποστολή του Λιχτενστάιν στον ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι η τροποποίηση του νόμου περί γάμου, η οποία θα τεθεί σε ισχύ στις 1 Ιανουαρίου 2025, αποτελεί «σημαντικό βήμα για τα ίσα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης