Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Το ΝΑΤΟ έδωσε 800 τανκ και πάνω από 30.000 drones στην Ουκρανία

Ρωσία: Το ΝΑΤΟ έδωσε 800 τανκ και πάνω από 30.000 drones στην Ουκρανία
Η βοήθεια του ΝΑΤΟ αποτελεί τη κύρια στρατιωτική απειλή για τη Ρωσία λέει ο Igor Kostyukov από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας
Από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, το ΝΑΤΟ έχει προμηθεύσει το Κίεβο με περίπου 800 τανκ, με 130 αεροπλάνα και ελικόπτερα και με πάνω από 30.000 drones στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, υποστηρίζει ο Igor Kostyukov, επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης. του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Σε άρθρο του για το περιοδικό «Military Thought» του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο Kostyukov λέει ότι η βοήθεια του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, με στόχο την παράταση της σύγκρουσης και την πρόκληση της μέγιστης δυνατή ζημίας στη Ρωσία, παραμένει η κύρια στρατιωτική απειλή για τη Ρωσία, προερχόμενη από το ΝΑΤΟ.

Πάνω από 132 δισ

Τα μέλη και οι εταίροι της συμμαχίας έχουν ήδη διαθέσει περισσότερα από 132 δισεκατομμύρια δολάρια για το σκοπό αυτό, συμπεριλαμβανομένων άνω των 63 δισεκατομμυρίων δολαρίων που δαπανήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Οι προμήθειες όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού παραμένουν προτεραιότητα.
Από τον Φεβρουάριο του 2022, το Κίεβο έλαβε περίπου 800 άρματα μάχης, περισσότερα από 3.500 τεθωρακισμένα οχήματα, περίπου 1.500 πυροβόλα, περίπου 270 συστήματα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης, περισσότερα από 250 πυραυλικά συστήματα αεράμυνας, 7.700 MANPADS, έως και 290.000 αντιαρματικά όπλα, περίπου 130 αεροπλάνα και ελικόπτερα και πάνω από 30.000 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα διαφόρων τύπων» επισημαίνει ο Kostyukov.

Πύραυλοι εμβέλειας 650 χλμ

Επιπλέον, ο Kostyukov αναφέρει πως το ΝΑΤΟ αποδίδει πλέον μεγάλη σημασία στον εξοπλισμό της Ουκρανίας με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για την καταστροφή σημαντικών στόχων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε μεγάλο επιχειρησιακό βάθος.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι από τον Μάιο του 2023, η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία μετέφεραν κατευθυνόμενους πυραύλους Storm Shadow / SCALP-EG στο Κίεβο με εμβέλεια εκτόξευσης έως και 650 km ενώ η Ουάσινγκτον εξόπλισε το Κίεβο με επιχειρησιακούς-τακτικούς πυραύλους ATACMS βεληνεκούς ως 300 χλμ.» υποστηρίζει ο Ρώσος αξιωματούχος, αναφερό΄μενος και στις πιέσεις στο Βερολίνο για την αποστολή πυραύλων Taurus, που θα είναι ικανοί να πλήξουν στόχους σε απόσταση έως και 500 km.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης