Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα ξεφορτώνεται αμερικανικά assets - Πούλησε ομόλογα - ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο 2024

Η Κίνα ξεφορτώνεται αμερικανικά assets - Πούλησε ομόλογα - ρεκόρ το πρώτο τρίμηνο 2024
Το Πεκίνο «ξεφόρτωσε» συνολικά 53,3 δισ. δολάρια από τα δύο ομόλογα το πρώτο τρίμηνο
Η Κίνα πούλησε ομόλογα - ρεκόρ του Δημοσίου και των αμερικανικών οργανισμών το πρώτο τρίμηνο του 2024, γεγονός που υπογραμμίζει την επιθυμία της ασιατικής χώρας να διαφοροποιηθεί από τα αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία, σημειώνει το Bloomberg.
Το Πεκίνο «ξεφόρτωσε» συνολικά 53,3 δισ. δολάρια από τα δύο ομόλογα το πρώτο τρίμηνο.
Το Βέλγιο, που συχνά θεωρείται θεματοφύλακας των κινεζικών χαρτοφυλακίων, διέθεσε 22 δισ. δολάρια κρατικών ομολόγων κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Στα άκρα οι σχέσεις Κίνας - ΗΠΑ

Οι επενδύσεις της Κίνας στις ΗΠΑ συγκεντρώνουν εκ νέου την προσοχή των επενδυτών, δεδομένου ότι, ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές τον Νοέμβριο, τα πράγματα δεν φαίνονται καλά για τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.
Ο πρόεδρος Joe Biden μόλις παρουσίασε σαρωτικές αυξήσεις δασμών σε μια σειρά κινεζικών εισαγωγών, ενώ ο Donald Trump, ο οποίος εξαπέλυσε εμπορικό πόλεμο κατά της Κίνας όταν ήταν στην εξουσία, απείλησε να επιβάλει εισφορά άνω του 60% στα κινεζικά προϊόντα εάν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.
bloomberg1_2.jpg
Αυξάνει αποθέματα σε χρυσό

Σύμφωνα με το Bloomberg, την ώρα που η Κίνα ξεφορτώνεται assets σε δολάρια, αυξάνει τα αποθέματα χρυσού στα επίσημα αποθεματικά της.
Συγκεκριμένα, το μερίδιο του χρυσού στα αποθεματικά αυξήθηκε στο 4,9% τον Απρίλιο, στα υψηλότερα επίπεδα από το 2015, σύμφωνα με στοιχεία της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας.

gold_1.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης