Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα από Ρωσία: Δεν αποκλείεται να μειώσουμε το επίπεδο των διπλωματικών σχέσεων με τις ΗΠΑ

Βόμβα από Ρωσία: Δεν αποκλείεται να μειώσουμε το επίπεδο των διπλωματικών σχέσεων με τις ΗΠΑ
Οι σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας μπορούν να περιγραφούν με τη λέξη «κατάρρευση» λέει ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Sergei Ryabkov
Για κατάρρευση των σχέσεων Ρωσίας – ΗΠΑ κάνει λόγο ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Sergei Ryabkov, υποστηρίζοντας πως δεν αποκλείεται η Ρωσία να μειώσει το επίπεδο των διπλωματικών της σχέσεων με τις ΗΠΑ υπό ορισμένα σενάρια.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Ryabkov υποστηρίζει ότι η Ρωσία ουδέποτε έλαβε προληπτικά μέτρα αυτού του είδους στις σχέσεις με τις ΗΠΑ ή άλλο κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ.
«Όμως, κατά τη γνώμη μου, είναι αρκετά πιθανά αυτά τα μέτρα, εάν η Δύση ακολουθήσει αυτήν την πορεία της κλιμάκωσης.
Και όχι απαραίτητα λόγω της περαιτέρω αύξησης της υποστήριξης προς το Κίεβο, αλλά για παράδειγμα σε σχέση με τα περιουσιακά μας στοιχεία ή με άλλες ενέργειες στην σφαίρα της οικονομίας» τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης.
«Το τι ακριβώς θα πυροδοτήσει αυτήν την κατάσταση δεν είναι ένα ερώτημα που πρέπει να μας απασχολήσει σήμερα.
Τουλάχιστον, δεν είμαι ακόμα έτοιμος να μιλήσω για αυτό.
Εάν υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση, αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο μιας χωριστής ανάλυσης και λήψης αποφάσεων σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας» υπογράμμισε ο Ryabkov, ο οποίος επισήμανε ότι η απόλυτη απερισκεψία της Δύση δίνει στη ρωσική πλευρά «κάθε δικαιολογία να μελετά τέτοιες επιλογές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης