Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Trump θα πιέσει τον ΙΕΑ να εστιάσει στα ορυκτά καύσιμα για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας

ΗΠΑ: Ο Trump θα πιέσει τον ΙΕΑ να εστιάσει στα ορυκτά καύσιμα για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας
Ο ΙΕΑ επικεντρώνεται επί του παρόντος στην προώθηση της ατζέντας για το καθαρό μηδέν και τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια
Σχετικά Άρθρα
Εάν ο Donald Trump κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ τον ερχόμενο Νοέμβριο, αναμένεται να πιέσει τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (ΙΕΑ) -στον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέχουν περίπου το 1/4 της χρηματοδότησης- να επιστρέψει στην ενεργειακή ασφάλεια και τον εφοδιασμό με ορυκτά καύσιμα, ανέφερε την Πέμπτη 16/5 το Reuters, επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.
Ο ΙΕΑ με έδρα το Παρίσι δημιουργήθηκε για να διασφαλίσει την ασφάλεια του εφοδιασμού των ανεπτυγμένων οικονομιών μετά το αραβικό εμπάργκο πετρελαίου τη δεκαετία του 1970.
Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, ο Οργανισμός έχει μετατοπιστεί από αυτόν τον σκοπό στην υποστήριξη του στόχου για καθαρό μηδέν μέχρι το 2050 και υποστηρίζει την πράσινη μετάβαση του παγκόσμιου ενεργειακού συστήματος, ώστε να περιλαμβάνει περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα (EV), ανανεώσιμη παροχή ενέργειας, υδρογόνο και όλες τις άλλες πηγές ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα.
Ο οργανισμός έχει μάλιστα δηλώσει ότι δεν θα χρειαστούν νέα έργα στους υδρογονάνθρακες, αν ο κόσμος επιτύχει το καθαρό μηδέν μέχρι το 2050.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.worldenergynews.gr 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης