Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφοπλιστικά ειλικρινής ο Τσέχος πρόεδρος: Αφελείς όσοι πιστεύουν ότι η Ουκρανία θα πάρει πίσω τα εδάφη που έχασε από τη Ρωσία

Αφοπλιστικά ειλικρινής ο Τσέχος πρόεδρος: Αφελείς όσοι πιστεύουν ότι η Ουκρανία θα πάρει πίσω τα εδάφη που έχασε από τη Ρωσία
«Είναι απαραίτητο να σταματήσουμε τον πόλεμο και να αρχίσουμε να συζητάμε για τη μελλοντική μεταπολεμική τάξη», τόνισε ο Τσέχος πρόεδρος
Ο Τσέχος πρόεδρος Petr Pavel τάχθηκε υπέρ του τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία και της έναρξης διαπραγματεύσεων για τη μεταπολεμική συμφωνία σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Sky News.
«Είναι απαραίτητο να σταματήσουμε τον πόλεμο και να αρχίσουμε να συζητάμε για τη μελλοντική μεταπολεμική τάξη», είπε όταν ρωτήθηκε εάν η Ουκρανία πρέπει τώρα να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και να σταματήσει τις εχθροπραξίες.
Ο Pavel πιστεύει ότι είναι «αφελές» να φανταζόμαστε ότι το Κίεβο θα είναι σε θέση να ανακτήσει τα εδάφη που κατέλαβε η Ρωσία στο άμεσο μέλλον.
«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές», είπε.
Τα μέρη της σύγκρουσης θα πρέπει να καταλήξουν σε συμβιβασμό για την επίλυση της κρίσης κατά τις διαπραγματεύσεις μετά την κατάπαυση του πυρός, σημείωσε.

Συμβιβασμός

«Θα πρέπει να υπάρξει συμβιβασμός, αλλά όχι χωρίς τη συναίνεση της Ουκρανίας, της Ρωσίας και των χωρών που θα εγγυηθούν αυτή τη συμφωνία», τόνισε ο Τσέχος πρόεδρος.
Σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αναπτύξει στρατιώτες στην Ουκρανία.
Αυτό θα σήμαινε μια σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
«Κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει αυτή τη σύγκρουση», είπε ο Pavel.
Ο πρόεδρος είπε ότι οι δυτικές παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία γίνονται με τρόπο ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση.
Σύμφωνα με τον ίδιο, επαρκούν για να λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ουκρανικός στρατός.
«Είμαστε πολύ προσεκτικοί με τις παραδόσεις που θα γίνουν.
Πρέπει να αξιολογήσουμε τον κίνδυνο κλιμάκωσης», επεσήμανε ο Τσέχος ηγέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης