Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 ετών ο μέσος προϋπολογισμός για καλοκαιρινές διακοπές

Γαλλία: Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 ετών ο μέσος προϋπολογισμός για καλοκαιρινές διακοπές

Τι έδειξε έρευνα για τις φετινές διακοπές

Είναι έτοιμοι οι Γάλλοι να δώσουν τα χρήματά τους για να έχουν υπέροχες διακοπές;
Αυτό προτείνει το τελευταίο βαρόμετρο Opinionway για τη Sofinco, το οποίο δείχνει ότι περισσότερα από τα μισά νοικοκυριά σχεδιάζουν να φύγουν αυτό το καλοκαίρι, με μέσο προϋπολογισμό 1.697 ευρώ.
Πρέπει να πάμε πίσω στο 2012, δώδεκα χρόνια νωρίτερα, για να βρούμε τόσο υψηλό ποσό δαπανών.
Σημάδι ότι ο πληθωρισμός μειώνεται και ανοίγει δρόμος για αυξήσεις μισθών , αυτός ο προϋπολογισμός είναι αυξημένος κατά 12% σε σύγκριση με πέρυσι.
Αλλά η άνοδος των τιμών συνεχίζει να επηρεάζει τους πιο μετριοπαθείς Γάλλους.
Το 41% ​​των ερωτηθέντων θα μείνει στο σπίτι αυτό το καλοκαίρι, περισσότερο από πέρυσι. Περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς δηλώνουν ότι δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά (61%) και λίγοι (24%) θα ενθαρρύνονταν να φύγουν εάν μπορούσαν να επωφεληθούν από διευκολύνσεις πληρωμής.

Αποταμίευση όλη τη χρονιά

Όσοι αποφασίζουν να πάνε μεγάλα προσέχουν και το πορτοφόλι τους.
Το να πάνε διακοπές απαιτεί οικονομική προσπάθεια για περισσότερους από επτά στους δέκα Γάλλους (76%, ή 5 βαθμούς περισσότερους από πέρυσι) και όλο και περισσότεροι από αυτούς κάνουν αποταμιεύσεις καθ' όλη τη διάρκεια του έτους για να χρηματοδοτήσουν το ταξίδι τους (51 %, 4 βαθμοί περισσότεροι σε σχέση με το 2023).
Στο πλαίσιο αυτό, οι μελλοντικοί καλοκαιρινοί επισκέπτες προτιμούν τη σύντομη διαμονή, για να μην δουν τον προϋπολογισμό τους να εκτινάσσεται στα ύψη.
Θα είναι 8% από λιγότερο από μία εβδομάδα, 37% από μία εβδομάδα (αύξηση 12 μονάδων σε 12 χρόνια) και 33% από δύο εβδομάδες.
Μόνο μια μειοψηφία παραθεριστών (22%) θα φύγει για τρεις εβδομάδες ή περισσότερο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης