Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πραγματική βόμβα από στρατηγό των ΗΠΑ: Εκατοντάδες Βρετανοί πεζοναύτες πολεμούν ήδη στην Ουκρανία - Τρομακτική εμπλοκή ΝΑΤΟ

Πραγματική βόμβα από στρατηγό των ΗΠΑ:  Εκατοντάδες Βρετανοί πεζοναύτες πολεμούν ήδη στην Ουκρανία  - Τρομακτική εμπλοκή ΝΑΤΟ
Επικίνδυνη εμπλοκή των βρετανικών δυνάμεων στο μέτωπο των επιχειρήσεις - Πεζοναύτες συμμετέχουν σε μάχες απέναντι στον ρωσικό στρατό 
Μία πραγματική βόμβα έριξε ο επικεφαλής της δύναμης ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ, στρατηγός Bryan Fenton.
Αποκάλυψε λεπτομέρειες για τις επιχειρήσεις των βρετανικών ειδικών δυνάμεων στην Ουκρανία, δηλώνοντας ότι το Πεντάγωνο μαθαίνει για τον συνεχιζόμενο πόλεμο «κυρίως μέσα από τα μάτια των εταίρων μας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου», που δοκιμάζει όπως είπε, νέες προσεγγίσεις του σύγχρονου πολέμου στο θέατρο των επιχειρήσεων.
Δίνοντας ένα παράδειγμα ο Αμερικανός στρατηγός, σημείωσε ότι οι βρετανικές μονάδες ειδικών επιχειρήσεων επιτηρούν και παρέχουν τεχνογνωσία για τη χρήση drones και τις κινήσεις του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα.
Οι δηλώσεις του Αμερικανού διοικητή είναι οι τελευταίες αλλά οι πλέον αποκαλυπτικές για τον εκτεταμένο ρόλο που διαδραματίζουν οι βρετανικές χερσαίες δυνάμεις στην εμπόλεμη ζώνη.

Εκατοντάδες Βρετανοί πεζοναύτες επιχειρούν στην Ουκρανία

Μία από τις πιο αξιοσημείωτες αποκαλύψεις ήταν η δήλωση του Βρετανού αντιστρατήγου Robert Magowan επικεφαλής του σώματος των πεζοναυτών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, εκατοντάδες πεζοναύτες πραγματοποιούν επιχειρήσεις υψηλού κινδύνου μαζί με τις ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις από τον Απρίλιο του 2022.
Ο Magowan τόνισε ότι οι εν λόγω επιχειρήσεις γίνονται «σε ένα εξαιρετικά ευαίσθητο περιβάλλον και με υψηλό επίπεδο πολιτικού και στρατιωτικού κινδύνου».
Η δήλωσή του ακολούθησε αναφορές μηνών από ένα ευρύ φάσμα ρωσικών πηγών ότι οι Βρετανοί πεζοναύτες είναι επιχειρησιακοί και παίζουν σημαντικό ρόλο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, κάτι που προηγουμένως είχε διαψευστεί από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

Γκρίζα ζώνη και Bucha


Τον Δεκέμβριο του 2023 ο Πολωνός δημοσιογράφος Zbigniew Parafianowicz αποκάλυψε ότι του είχαν δώσει λεπτομέρειες για τις επιχειρήσεις των βρετανικών δυνάμεων Πολωνοί αξιωματούχοι.
«Ήταν μια εποχή που οι Ρώσοι βρίσκονταν ακόμα στη Bucha και όλα ήταν σε μία γκρίζα ζώνη.
Ήταν δυνατό να πέσει στους Ρώσους.
Οι Ουκρανοί μας είπαν ότι συνεχίζουμε με δική μας ευθύνη
Λοιπόν και ποιον συναντήσαμε μετά; Ουκρανούς στρατιώτες και... βρετανικές ειδικές δυνάμεις με στολές και όπλα».
Επιβεβαιώνοντας τη δήλωση του στρατηγού Fenton, ο Πολωνός δημοσιογράφος δήλωσε ότι οι βρετανικές δυνάμεις κινούνταν στην ύπαιθρο με ραντάρ παρακολούθησης πυροβολικού για να μελετήσουν την πορεία της σύγκρουσης και τις επιχειρήσεις των ρωσικών δυνάμεων.
general.png
Και Πολωνοί στρατιωτικοί στην Ουκρανία

Ο Parafianowicz δήλωσε περαιτέρω ότι οι πολωνικές ειδικές δυνάμεις βρίσκονται επίσης στο θέατρο από τα πρώτα στάδια του πολέμου.
«Επεξεργαστήκαμε μια φόρμουλα για την παρουσία μας στην Ουκρανία… απλώς μετά μας έστειλαν σε άδεια μετ' αποδοχών.
Οι πολιτικοί προσποιήθηκαν ότι δεν το είδαν αυτό», δήλωσε Πολωνός αξιωματικός, όπως αποκάλυψε ο Parafianowicz.
Ακολούθησε ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz τον Φεβρουάριο 2024 ο οποίος είπε ότι οι βρετανικές ειδικές δυνάμεις στην Ουκρανία παρέχουν κρίσιμη υποστήριξη στις επιθέσεις με πυραύλους cruise Storm Shadow εναντίον ρωσικών στόχων.
Κάτι παρόμοιο δεν μπορούσε να συμβεί με γερμανικούς πυραύλους Taurus, αφού το Βερολίνο δεν είχε στείλει στρατιωτικούς.
Η αποκάλυψη αυτή έρχεται ενώ η Γαλλία έχει πρωτοστατήσει στα πολεμικά κηρύγματα για επέκταση του ρόλου των μελών του ΝΑΤΟ στο θέατρο των επιχειρήσεων.
Υπενθυμίζεται ότι στην Ουκρανία έχει αναπτυχθεί προσωπικό της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων.
british.jpg
Η Λεγεώνα των Ξένων στο Slavyansk


Οι γαλλικές μονάδες έχουν αναπτυχθεί για την υποστήριξη της Ουκρανικής 54ης Ανεξάρτητης Ταξιαρχίας Μηχανικού στο Slavyansk.
Οι Γάλλοι στρατιώτες προέρχονται από το 3ο Σύνταγμα Πεζικού της Γαλλίας, μία από τις κύριες μονάδες της Λεγεώνας των Ξένων της Γαλλίας (Légion étrangère).
Το 2022 η Γαλλία διέθετε έναν αριθμό Ουκρανών και Ρώσων στη Λεγεώνα των Ξένων.
Τους επετράπη να εγκαταλείψουν τη Λεγεώνα και, στην περίπτωση των Ουκρανών, να επιστρέψουν στην Ουκρανία για να ενωθούν με τις ουκρανικές δυνάμεις.
Δεν είναι σαφές εάν οι Ρώσοι επέστρεψαν στην πατρίδα τους.
Η Λεγεώνα σήμερα διοικείται από Γάλλους αξιωματικούς, αλλά οι βαθμοφόροι είναι όλοι ξένοι.
Κάτω από το τρέχον καθεστώς ανωνυμίας ένας εθελοντής που εντάσσεται στη Λεγεώνα μπορεί να αποφασίσει αν θα διατηρήσει το όνομά του ή θα υιοθετήσει ένα νέο.
Οι λεγεωνάριοι υπηρετούν για τρία χρόνια, μετά την οποία μπορούν να ζητήσουν τη γαλλική υπηκοότητα. Εάν ένας λεγεωνάριος τραυματιστεί, δικαιούται να αποκτήσει τη γαλλική υπηκοότητα χωρίς καμία περίοδο αναμονής.
Δεν υπάρχουν γυναίκες στη Λεγεώνα των Ξένων.
ukraine_6.JPG
Η δράση των Γάλλων στο Donbass

Οι αναφορές από τις πρώτες γραμμές της Ουκρανίας επιβεβαίωσαν την ανάπτυξη του γαλλικού στρατού στο Donbass.
Η πρώτη μονάδα της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων σύμφωνα με τις πληροφορίες να έφτασε στην περιοχή της πόλης Slavyansk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, μια μονάδα από το 3ο σύνταγμα πεζικού της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων, η οποία περιλάμβανε περίπου 100 στρατιωτικούς, μεταφέρθηκε στην κατεύθυνση του Slavyansk πριν σταλεί στην πρώτη γραμμή.
Η μονάδα περιλαμβάνει ομάδα μηχανικών και ειδικούς αεροπορίας, επιμελητείας και πληροφοριών του 3ου Συντάγματος Πεζικού της Λεγεώνας.
Προφανώς, αυτή είναι μόνο η πρώτη ομάδα Γάλλων στρατιωτικών που αναπτύσσονται στην Ουκρανία ενώ αναμένονται και άλλες δυνάμεις.
Οι πρώτοι Γάλλοι στρατιωτικοί μετέβησαν στο Slavyansk στις 11 Απριλίου.
pinakas_4.jpg

Συμμετέχουν στην κατασκευή οχυρώσεων

Η γαλλική μονάδα φέρεται να περιλαμβάνει ειδικούς στην αναγνώριση πυροβολικού, καθώς και μια ομάδα μηχανικών που ειδικεύεται στην κατασκευή οχυρώσεων πεδίου.
Πιθανότατα, αυτοί οι Γάλλοι θα συμμετάσχουν στην κατασκευή των αμυντικών γραμμών γύρω από το Slavyansk.
Την ίδια στιγμή, οι μονάδες αναγνώρισης είναι πιθανό να υποστηρίξουν τον ουκρανικό στρατό στην πρώτη γραμμή.
To Παρίσι εξακολουθεί να διαψεύδει τις αναφορές για αποστολή δυνάμεών του στην Ουκρανία.
Τον Μάρτιο του 2024, αποκαλύφθηκε ότι ο γαλλικός στρατός προετοίμαζε την τακτική ομάδα ειδικού τάγματος για ανάπτυξη στην Ουκρανία.
Αυτή η ομάδα θα πρέπει να περιλαμβάνει περίπου 1.500 στρατιωτικούς όχι μόνο από τα μέλη της Λεγεώνας των Ξένων (οι οποίοι θα μεταβούν αρχικώς) αλλά και στρατιωτικούς του Υπουργείου Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας.

Μέσω Βαλκανίων οι Γάλλοι στην Ουκρανία

Το γαλλικό τάγμα αναμενόταν να ολοκληρώσει τη σχετική εκπαίδευση στα μέσα Απριλίου 2024 προκειμένου στη συνέχεια να αποστελλόταν στην Ουκρανία.
Η υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας επιβεβαίωσαν επίσημα τις πληροφορίες.
Επιπλέον, στις 18 Μαρτίου, δύο πρώτα αεροσκάφη με γαλλικό στρατό εντοπίστηκαν να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της Σόφιας στη Βουλγαρία, από όπου οι Γάλλοι στρατιωτικοί υποτίθεται ότι μεταφέρθηκαν μέσω της Ρουμανίας στην Οδησσό.
legeon_1.jpg
Οι Ρώσοι δηλώνουν πλήρως προετοιμασμένοι

Η Ρωσία ανέμενε την άφιξη των Γάλλων στρατιωτών και είναι προετοιμασμένη για αυτό.
Ο Sergey Naryshkin, επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών Ρωσίας είχε αποκαλύψει ότι η Γαλλία ετοίμαζε απόσπασμα 2.000 στρατιωτών, το οποίο πρόκειται να σταλεί στην Ουκρανία.
«Η σημερινή ηγεσία της Γαλλίας, δεν ενδιαφέρεται για τους θανάτους απλών Γάλλων ή για τις ανησυχίες των στρατηγών.
Σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται ήδη ένα απόσπασμα που θα σταλεί στην Ουκρανία.
Αρχικά, θα περιλαμβάνει περίπου 2.000 στρατιώτες» υποστήριξε ο Naryshkin.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής εξωτερικής υπηρεσίας πληροφοριών, ο γαλλικός στρατός «φοβάται ότι μια τόσο μεγάλη στρατιωτική μονάδα δεν μπορεί να μεταφερθεί και να τοποθετηθεί στην Ουκρανία απαρατήρητη».
«Θα γίνει έτσι νόμιμος στόχος προτεραιότητας για επιθέσεις από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Αυτό σημαίνει ότι θα υποστεί τη μοίρα όλων των Γάλλων που ήρθαν στην Ουκρανία… τον θάνατο.
Μετά από μια διάσκεψη για την Ουκρανία τον Φεβρουάριο 2024 στο Παρίσι, ο Γάλλος πρόεδρος Macron δεν απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αποστολής δυτικών χερσαίων στρατευμάτων στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Ορκίστηκε επίσης ότι τα δυτικά κράτη θα «κάνουν ότι χρειάζεται» για να αποτρέψουν τη νίκη της Ρωσίας σε αυτή τη σύγκρουση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης